Pasta med brokkoli, kremost og blåmugg
Enkel•20 min min
God og rask oppskrift på middagsrett med pasta. Bruk det du har for hånden, enten det er penne, spaghetti eller store makaroni.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gstore makaroni eller annen pasta
-
1 sshasselnøtter
-
500 gbrokkoli
-
50 g
-
150 gNorzola® eller annen mild blåmuggost
-
2 ss
-
2 sssitronsaft eller tørr hvitvin
-
2 sskapers
-
1 dlsorte oliven
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Kok pasta etter anvisning på pakningen.
-
2
Rist hasselnøttene i en tørr og varm stekepanne. Legg dem i et håndkle, og gni slik at skallet løsner. Grovhakk nøttene.
-
3
Skjær brokkoli i buketter. Kok brokkolien i 4-5 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet.
-
4
Kok opp kremost, blåmuggost, creme fraiche, sitronsaft eller vin i en stor gryte.
-
5
Tilsett brokkoli og pasta. Bland godt. Strø på kapers, oliven og nøtter ved servering. Smak til med salt.
-
6
Kvern over pepper og server pastaretten nylaget.