Tapas med Sveitser® og lakseruller med Snøfrisk servert på fjøl

Sveitser®

Sveitser® sin historie startet allerede i 1815, da Jacob Sverdrup grunnla Norges første ysteri i Vestfold. Sveitsiske ostemakere ble hentet inn for å lære opp meieriene i det edle håndverket. Sveitser® er ystet etter ekte tradisjonelle metoder og produseres i ostehjul. Osten har store, runde hull og har en fyldig, særegen og mild smak med en lett søtlig aroma.

Historien om våre hvitoster

Edamer - den runde og røde osten

Edamerost er en tørr, fast ost fra byen Edam i Nederland, ikke langt fra Amsterdam. Den runde ballfasongen skyldes behovet for effektiv håndtering og flytting i tidligere tider.

Sveitser® - i Norge siden 1815

Sveitserne lærte oss å lage ost. En av deres mest kjent oster heter Emmentaler og skriver seg fra den fruktbare dalen Emme i Sveits. I Norge har vi produsert vår Sveitser® siden 1815.

Gräddost - skandinavisk fløteost

TINE norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at dette er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak som både eldre og yngre setter pris på.

Merkevarer