TINE® Norsk Sveitser
TINE® Norsk Sveitser er en halvfast hvitost som produseres i store hjul med skorpe med store, runde hull. Smaken er fyldig, særegen og mild med en lett søtlig aroma. TINE® Norsk Sveitser passer meget godt på brød. Prøv gjerne sveisterost i salater, på pizza, pai, ostepinner, revet på tortilla. TINE® Norsk Sveitser kan også marineres.
Produktdata er for øyeblikket ikke tilgjengelig.
TINE® Norsk Sveitser er ystet etter ekte tradisjonelle metoder. TINE® Norsk Sveitsers spennende historie startet allerede i 1815, da Jacob Sverdrup grunnla Norges første ysteri i Vestfold. Som foregangsmann fikk han sveitsiske ostemakere til å reise rundt og drive opplæring på meieriene i det edle håndverket. Osten Sveitser falt i god smak hos adel og konsuler med sin kombinasjon av unik norsk melk og sveitsisk ystekunnskap. I dag har vi en ost med høy kvalitet og smak med særpreg. Vi kaller den for "den opprinnelige hvitosten".
Historien om våre hvitoster
-
Edamer - den runde og røde osten
Edamerost er en tørr, fast ost fra byen Edam i Nederland, ikke langt fra Amsterdam. Den runde ballfasongen skyldes behovet for effektiv håndtering og flytting i tidligere tider.
Les mer -
Sveitser - i Norge siden 1815
Sveitserne lærte oss å lage ost. En av deres mest kjent oster heter Emmentaler og skriver seg fra den fruktbare dalen Emme i Sveits. I Norge har vi produsert vår norske versjon av Sveitser siden 1815.
Les mer -
Gräddost - skandinavisk fløteost
TINE® Norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at dette er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak som både eldre og yngre setter pris på.
Les mer