Tapas med Sveitser® og lakseruller med Snøfrisk servert på fjøl

Sveitser Original

Sveitser Original er en halvfast hvitost som produseres i store hjul med skorpe med store, runde hull. Smaken er fyldig, særegen og mild med en lett søtlig aroma. Sveitser Original passer meget godt på brød. Prøv gjerne sveisterost i salater, på pizza, pai, ostepinner, revet på tortilla. Sveitser kan også marineres.

Sveitser Original er ystet etter ekte tradisjonelle metoder. Sveitsers spennende historie startet allerede i 1815 der grunnla Jacob Sverdrup Norges første ysteri i Vestfold. Som foregangsmann fikk han sveitsiske ostemakere til å reise og lære opp de på meieriene i det edle håndverket. Sveitser falt i god smak hos adel og konsuler med sin kombinasjonen av unik norsk melk og sveitsisk ystekunnskap.  I dag har vi en ost med høy kvalitet og smak med særpreg. Vi kaller den for den originale hvitosten.

Historien om våre hvitoster

Edamer - den runde og røde osten

Edamerost er en tørr, fast ost fra byen Edam i Nederland, ikke langt fra Amsterdam. Den runde ballfasongen skyldes behovet for effektiv håndtering og flytting i tidligere tider.

Sveitser® - i Norge siden 1815

Sveitserne lærte oss å lage ost. En av deres mest kjent oster heter Emmentaler og skriver seg fra den fruktbare dalen Emme i Sveits. I Norge har vi produsert vår Sveitser® siden 1815.

Gräddost - skandinavisk fløteost

TINE norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at dette er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak som både eldre og yngre setter pris på.

Merkevarer