TINE® Norsk Sveitser Vellagret er en halvfast hvitost som produseres i store hjul med skorpe med store, runde hull. Den er modnet for å bli fyldigere, mer særegen og smaksrik med en lett søtlig aroma. TINE® Norsk Sveitser passer meget godt på brød. Prøv den i salater, på pizza, i pai, på ostepinner eller revet på tortilla. TINE® Norsk Sveitser Vellagret kan også marineres.
Historien om våre hvitoster
-
Edamer - den runde og røde osten
Edamerost er en tørr, fast ost fra byen Edam i Nederland, ikke langt fra Amsterdam. Den runde ballfasongen skyldes behovet for effektiv håndtering og flytting i tidligere tider.
Les mer -
Sveitser - i Norge siden 1815
Sveitserne lærte oss å lage ost. En av deres mest kjent oster heter Emmentaler og skriver seg fra den fruktbare dalen Emme i Sveits. I Norge har vi produsert vår norske versjon av Sveitser siden 1815.
Les mer -
Gräddost - skandinavisk fløteost
TINE® Norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at dette er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak som både eldre og yngre setter pris på.
Les mer