
Grunnoppskrift Marengsbunn
Oppskrift: 12 porsjoner
Ingredienser:
6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maisenna
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 120 °C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.
2. Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland
sammen sukker, maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig
og fast. Fordel marengsen slik du ønsker marengsbunnen formet.
3. Sett inn kaken på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og
stek bunnen i 65-70 minutter. Mindre marengser skal stekes ved 90 °C i 35-40 minutter.
Avkjøl på rist.
Praktiske tips:
Marengsbunnen kan lages flere dager før kaken skal serveres. Etter steking kan en marengsbunn
faktisk oppbevares tørt i opptil 14 dager og den kan også fryses.
Husk alltid å benytte en helt ren bolle og visp fri for fettrester ved pisking av eggehviter. Pass på at det ikke kommer noe fra plommen i eggehviten, og det kan derfor være lurt å skille
eggene én og én i en egen beholder. Eggene bør være romtempererte før pisking.