Grunnoppskrift Marengs

Grunnoppskrift Marengsbunn

Hva med å lage marengsbunnen selv? Her har du grunnoppskriften - det er enklere enn du kanskje tror.

Oppskrift: 12 porsjoner

Ingredienser: 

6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du: 

1. Sett stekeovnen på 120 °C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.

2. Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland
sammen sukker, maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig
og fast. Fordel marengsen slik du ønsker marengsbunnen formet.

3. Sett inn kaken på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og
stek bunnen i 65-70 minutter. Mindre marengser skal stekes ved 90 °C i 35-40 minutter.
Avkjøl på rist.

Praktiske tips: 

Marengsbunnen kan lages flere dager før kaken skal serveres. Etter steking kan en marengsbunn
faktisk oppbevares tørt i opptil 14 dager og den kan også fryses.

Husk alltid å benytte en helt ren bolle og visp fri for fettrester ved pisking av eggehviter. Pass på at det ikke kommer noe fra plommen i eggehviten, og det kan derfor være lurt å skille
eggene én og én i en egen beholder. Eggene bør være romtempererte før pisking.

 

Flere pavlova-oppskrifter