Sukkerbiter

Mindre tilsatt sukker

TINE reduserer gradvis mengden sukker i produktene. Mange ønsker flere meieriprodukter med lite tilsatt sukker. På emballasjen finner du alltid informasjon om mengde sukkerarter, men det er ikke obligatorisk å oppgi mengden tilsatt sukker.

TINE ønsker å tilby et bredt spekter av produkter slik at hver og en kan finne produkter tilpasset sine ønsker og behov. Det er derfor stor aktivitet på produktutvikling av sunnere produkter.

TINE har satt i gang en rekke tiltak for å være med å bidra til at sukkerinntaket går ned:
1. Utvikle produkter med redusert mengde fett og tilsatt sukker
2. Redusere sukkerinnholdet i en rekke eksisterende produkter
3. Bedre merking av sukkerinnhold på emballasjen
4. Utvikle gode produkter tilsatt søtstoff

Redusert sukkerinnhold

TINE har redusert innholdet av sukker i flere av de eksisterende produktene i løpet av de siste 5-10 årene. Se en oversikt over dagens innhold av sukker i TINEs yoghurter. Innholdet av sukkeret i barneyoghurt omtrent halvert de siste 10 årene. Endringene er gjort gradvis slik at det ikke skal merkes på smaken.

God merking av sukkerinnhold

Det er et stort ønske fra forbrukere og helsepersonell at næringsmiddelindustrien informerer på emballasjen hvor mye sukker som er tilsatt i matvarene. Det gjør det enklere å velge sunnere produkter. TINE spesifiserer derfor som regel hvor mye tilsatt sukker det er i produktene. For eksempel: Lettmelk, 11% bringebær, 6 % sukker. I obligatorisk merking vises det mengde sukkerarter som betyr at både tilsatt sukker og sukker fra melk, frukt og bær er slått sammen. Vanlig merking er: Karbohydrat 12 gram, hvorav 11 gram sukkerarter. TINE ønsker å vise tydelig hvor mye av sukkerartene som er tilsatt sukker. Les Sukkerarter er villedende kostinformasjon på Sunnhetsbloggen.

Nøkkelhull på sunnere produkter

Nøkkelhullet er et symbol som skal gjøre det lettere å finne de sunnere alternativene i butikken. Mat merket med nøkkelhull inneholder mindre fett, salt eller tilsatt sukker enn andre lignende matvarer. TINE merker produkter som oppfyller kriteriene for nøkkelhullet.

Sukker i yoghurt

Yoghurt med frukt og bær er som regel tilsatt sukker. TINE har gradvis redusert innholdet av tilsatt sukker. Sjekk hvor mye din favoritt inneholder. Her får du oversikten.

Bommer på sukkerinnholdet i yoghurt

Mange tror at yoghurt er sukkerbomber, men få har et forhold til hvor mye sukker det egentlig er snakk om. Er det virkelig så mye? Mange bommer når de blir bedt om å angi mengden tilsatt sukker i yoghurt.

Sukkerinnovatøren TINE

Hva er greia med alt dette sukkerpratet? Hvor mye sukker er for mye sukker? Er fruktsukker sunnere enn hvitt sukker? Og erstattes sukkeret med noe annet når produkter lanseres på nytt som sukkerredusert?