Sukkerbiter

Mindre tilsatt sukker

TINE reduserer gradvis mengden sukker i produktene. Mange ønsker flere meieriprodukter med lite tilsatt sukker. På emballasjen finner du alltid informasjon om mengde sukkerarter, men det er ikke obligatorisk å oppgi mengden tilsatt sukker.

TINE ønsker å tilby et bredt spekter av produkter slik at hver og en kan finne produkter tilpasset sine ønsker og behov. Det er derfor stor aktivitet på produktutvikling av sunnere produkter.

TINE jobber kontinuerlig med tiltak som bidrar til at sukkerinntaket går ned:
1. Utvikle produkter med redusert mengde fett og tilsatt sukker
2. Redusere sukkerinnholdet i en rekke eksisterende produkter
3. Bedre merking av sukkerinnhold på emballasjen
4. Utvikle gode produkter tilsatt søtstoff

Redusert sukkerinnhold

TINE har redusert innholdet av sukker i flere av de eksisterende produktene i løpet av de siste 5-10 årene. Se en oversikt over dagens innhold av sukker i TINEs yoghurter. Innholdet av sukkeret i barneyoghurt omtrent halvert de siste 10 årene. Endringene er gjort gradvis slik at det ikke skal merkes på smaken.

God merking av sukkerinnhold

Mange ønsker seg bedre informasjon på emballasjen om hvor mye sukker som er tilsatt i matvarene. Det gjør det enklere å velge sunnere produkter. TINE spesifiserer derfor hvor mye tilsatt sukker det er i produktene. For eksempel: Lettmelk, 11% bringebær, 6 % sukker. I obligatorisk merking vises det kun total mengde sukkerarter.  Det betyr at både tilsatt sukker og sukker fra melk, frukt og bær er slått sammen. TINE ønsker å vise tydelig hvor mye av sukkerartene som er tilsatt sukker. Les Sukkerarter er villedende kostinformasjon på Sunnhetsbloggen.

Nøkkelhull på sunnere produkter

Nøkkelhullet er et symbol som skal gjøre det lettere å finne de sunnere alternativene i butikken. Mat merket med nøkkelhull inneholder mindre fett, salt eller tilsatt sukker enn andre lignende matvarer. TINE merker produkter som oppfyller kriteriene for nøkkelhullet.