Mann leser ingrediensliste for yoghurt

Sukker i yoghurt

Yoghurt med frukt og bær er som regel tilsatt sukker. TINE har gradvis redusert innholdet av tilsatt sukker. Sjekk hvor mye din favoritt inneholder. Her får du oversikten.

 

Når vi snakker om et høyt inntak av sukker, er det tilsatt sukker vi snakker om.Tilsatt sukker bidrar ikke med andre næringsstoffer slik som det sukkeret vi finner i frukt, bær og melk gjør. Yoghurt er for eksempel kilde til både kalsium, B-vitaminer og protein.

TINE merker tilsatt sukker

Det kan være vanskelig å se på emballasjen hvor mye tilsatt sukker det er i matvaren. TINE ønsker å angi mengden tilsatt sukker på produktene i ingredienslisten selv om det ikke er obligatorisk. Da står det for eksempel: ”Ingredienser: Lettmelk, 5 % sukker…” Det betyr at produktet er tilsatt 5 g sukker per 100 g vare. Hvis yoghurten er tilsatt søtstoff, er det godt merket.

Hvor mye tilsatt sukker har min favoritt?

Når du skal velge yoghurt er det lurt å velge en variant uten eller med lite tilsatt sukker til hverdags. Jo høyere opp på listen nedenfor du velger, jo bedre er det.

Type yoghurt Tilsatt sukker per 100g
 Yoghurt naturell    0 gram 
 Go`morgen UTEN (søtstoff)    0 gram
 Go`morgen naturell, med crusli    2 gram
 Biola® Mild Yoghurt    2 gram
 Sprett Yoghurt frukt/bær 0-4 gram 
TINE Yoghurt protein vanilje     4 gram
TINE Yoghurt protein frukt     4 gram
TINE Yoghurt frukt  5 gram 
Go`morgen yoghurt frukt/bær  7 gram
TINE Yoghurt Nyt 10-11 gram 

Les mer om hva TINE har gjort på sukkerreduksjon i produktene.

 

Bommer på sukkerinnholdet i yoghurt

Mange tror at yoghurt er sukkerbomber, men få har et forhold til hvor mye sukker det egentlig er snakk om. Er det virkelig så mye? Mange bommer når de blir bedt om å angi mengden tilsatt sukker i yoghurt.

Sukkerinnovatøren TINE

Hva er greia med alt dette sukkerpratet? Hvor mye sukker er for mye sukker? Er fruktsukker sunnere enn hvitt sukker? Og erstattes sukkeret med noe annet når produkter lanseres på nytt som sukkerredusert?

Mindre tilsatt sukker

TINE reduserer gradvis mengden sukker i produktene. Mange ønsker flere meieriprodukter med lite tilsatt sukker. På emballasjen finner du alltid informasjon om mengde sukkerarter, men det er ikke obligatorisk å oppgi mengden tilsatt sukker.