Jenter spiser yoghurt

Sukkerinnhold i barneyoghurt halvert

Med dagens innhold av tilsatt sukker kan et beger barneyoghurt gjerne inngå i hverdagskostholdet til barn. Mengden tilsatt sukker er halvert i TINEs barneyoghurt de siste 15 årene. Yoghurt er en fin måte å få i seg melkens viktige næringsstoffer på.

At fruktyoghurt er tilsatt sukker har vært til bekymring for mange, men det stemmer ikke at all yoghurt inneholder mye tilsatt sukker.

Sukkermengden halvert

TINE har jobbet systematisk med å redusere sukkerinnholdet i yoghurt og dermed smakpreferansene til det norske folk siden 1988. I dag ligger innholdet av tilsatt sukker i barneyoghurt fra TINE på 0-4 gram per 100 gram, mot ca 10 gram på 2000-tallet. -  I dag er norsk yoghurt i verdensklasse hva gjelder lavt sukkerinnhold, forteller klinisk ernæringsfysiolog i TINE, Kirsti Wettre Brønner.

Foreldre tror barneyoghurt er søtere enn annen yoghurt

En undersøkelse gjort av Melk.no viste at 43 % av foreldre er enige i påstanden «Barneyoghurter har et høyere innhold av tilsatt sukker enn de fleste andre yoghurter». Barneyoghurt er tvert imot et bedre valg enn vanlig yoghurt for barn.

Lite sukker til hverdags

Det er viktig og bra at foreldre er opptatt av hva barna deres spiser. Anbefalingen fra myndighetene er at maksimalt 10 % av kaloriene man får i seg skal komme fra tilsatt sukker. Et beger TINE Junior yoghurt (125 mL) med 4 gram tilsatt sukker per 100 gram bidrar med godt under 20 % av anbefalt maksinntak av tilsatt sukker for en 5 åring. På kjøpet kommer næringsstoffer som er viktige for vekst og utvikling.  Yoghurt gir et positivt bidrag til hverdagskostholdet, både for liten og stor. Sjekk innholdet av sukker i ulike yoghurter fra TINE. 

Viktig næring til barn i vekst

Yoghurt er laget av melk, og inneholder alle melkens gode næringsstoffer. I tillegg til protein er kalsium, jod og vitamin B12 næringsstoffer små og store kropper trenger hver dag. Det kan være utfordrende å få dekket dette i et kosthold uten melk. 3 porsjoner melk eller meieriprodukter om dagen er sikrer inntaket av jod og kalsium, og kan være en fin tommelfingerregel.

Bidrag fra ett beger (125 mL) TINE Junior yoghurt til daglig anbefalt inntak av vitaminer og mineraler for 2-5 åringer, sett i forhold til mengde tilsatt sukker.

 yoghurt bidrag til barn