Jenter spiser yoghurt

Sukkerinnhold i barneyoghurt halvert

Med dagens innhold av tilsatt sukker kan et beger barneyoghurt gjerne inngå i hverdagskostholdet til barn. Mengden tilsatt sukker er halvert i TINEs barneyoghurt de siste 15 årene. Yoghurt er en fin måte å få i seg melkens viktige næringsstoffer på.

At fruktyoghurt er tilsatt sukker har vært til bekymring for mange, og mange tror fortsatt at «yoghurt er sukkerbomber». Det stemmer ikke.

Sukkermengden halvert

-Det er flott med forbrukerengasjement, særlig når det fører til noe positivt . Derfor har vi i TINE jobbet systematisk med å redusere sukkerinnholdet i yoghurt og dermed smakpreferansene til det norske folk siden 1988. I dag ligger innholdet av tilsatt sukker i barneyoghurt fra TINE på 2-4 gram per 100 gram, mot 10 gram per 100 gram på 2000-tallet. -  Andre produsenter følger opp, og i dag er norsk yoghurt i verdensklasse hva gjelder lavt sukkerinnhold, forteller klinisk ernæringsfysiolog i TINE, Kirsti Wettre Brønner

Foreldre tror barneyoghurt er søtere enn annen yoghurt

En undersøkelse gjort av Melk.no viste at 43 % av foreldre er enige i påstanden «Barneyoghurter har et høyere innhold av tilsatt sukker enn de fleste andre yoghurter». Barneyoghurt er tvert imot et bedre valg enn vanlig yoghurt for barn.

Lite sukker til hverdags

Det er viktig og bra at foreldre er opptatt av hva barna deres spiser. Anbefalingen fra myndighetene er at maksimalt 10 % av kaloriene man får i seg skal komme fra tilsatt sukker. Et beger TINE Sprett yoghurt (125 mL) med 4 gram tilsatt sukker per 100 gram bidrar med godt under 20 % av anbefalt maksinntak av tilsatt sukker for barn mellom 2 og 5 år. På kjøpet kommer næringsstoffer som er viktige for vekst og utvikling.  TINE lanserte Naturell yoghurt for det norske markedet tilbake i 1957. Naturell yoghurt kan smaksettes, enten med frukt, bær, syltetøy eller annet.  Yoghurt gir et positivt bidrag til hverdagskostholdet, både for liten og stor. Sjekk innholdet av sukker i ulike yoghurter fra TINE. De siste årene har også utvalget av yoghurt søtet med søtstoff økt.

Viktig næring til barn i vekst

Yoghurt er laget av melk, og inneholder alle melkens gode næringsstoffer. I tillegg til protein er kalsium, jod og vitamin B12 næringsstoffer små og store kropper trenger hver dag. Det kan være utfordrende å få dekket dette i et kosthold uten melk. 3 porsjoner melk eller meieriprodukter om dagen er sikrer inntaket av jod og kalsium, og kan være en fin tommelfingerregel.

Bidrag fra ett beger (125 mL) Sprett yoghurt til daglig anbefalt inntak av vitaminer og mineraler for 2-5 åringer, sett i forhold til mengde tilsatt sukker.

 yoghurt bidrag til barn