Gulrotsuppe
Enkel•30 min min
Gulrotsuppe er en suppe med mye smak. I tillegg er den sunn, fyldig og fargerik!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kggulrot
-
5 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
1 lgrønnsaksbuljong
-
2 stkpoteter
-
6 stksjampinjong
-
8 ss
Slik gjør du det
-
1
Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Hakk hvitløk og surr det litt i smør i en panne og tilsett buljong. Skrell potet, del dem i fire og ha dem i suppen. La suppen koke i ca. 20 minutter til gulerøttene er møre.
-
2
Skjær sopp i tynne skiver og stek dem raskt i en tørr panne. Tilsett smør og la det surre et par minutter til.
-
3
Kjør suppen glatt med en stavmikser, i en bleder eller en food processor. Gi suppen et oppkok, smak til med pepper og rør i Crème Fraîche. Anrett i dype skåler og legg ristet sopp oppå.
-
4
Server suppen med litt Crème Fraîche ringlet over og gjerne litt grovt brød til.