Gulrotsuppe

Gulrotsuppe

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 30 min
Gulrotsuppe er en suppe med mye smak. I tillegg er den sunn, fyldig og fargerik!

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kg gulrot
5 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
1 l grønnsaksbuljong
2 stk poteter
6 stk sjampinjong
8 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Hakk hvitløk og surr det litt i smør i en panne og tilsett buljong. Skrell potet, del dem i fire og ha dem i suppen. La suppen koke i ca. 20 minutter til gulerøttene er møre.
    2. Skjær sopp i tynne skiver og stek dem raskt i en tørr panne. Tilsett smør og la det surre et par minutter til.
    3. Kjør suppen glatt med en stavmikser, i en bleder eller en food processor. Gi suppen et oppkok, smak til med pepper og rør i Crème Fraîche. Anrett i dype skåler og legg ristet sopp oppå.
    4. Server suppen med litt Crème Fraîche ringlet over og gjerne litt grovt brød til.
Tips!

Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk kan du ha i litt mer vann.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Theresa

    2 år siden
    Hvor mye vann må man ha oppi?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Theresa, 1 lier med grønnsaksbuljong skal has oppi :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Theresa

    2 år siden
    Hvor mange grader skal man dette plata på?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Theerese, Høy varme når du surrer grønnsakene og får oppkok, skru ned platen til middels varme når så det småkoker i 20 minutter :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    3 år siden
    For en deilig suppe! Jeg bare lurte på en ting. Skal lage suppa laktosefri, tror du det funker greit med laktosefri matfløte eller rømme istedenfor creme fraiche da? :)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingrid, Det går helt fint å erstatte Creme Fraiche med laktosefri fløte eller rømme :) Bare pass på at du ikke koker suppen etter at du har tilsatt meieriproduktene. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Sindre

    3 år siden
    Nydelig og innbydende design på sidene deres. Det skal dere ha! Men, et par små ting: Ikonet som tar meg rett til eposten er grei bortsett fra adressen til mottaker (TINE) mangler! Vanskelighetsgraden er litt knotete – Vanskelig: Enkel?

    Kommenter  (0)


  • Aslaug

    3 år siden
    Jeg ser for meg at det vil være ekstra godt med en løk i tillegg, og poteten kan vel droppes om en ønsker en variant med litt mindre karbohydrat. Så kan en tilsette litt Cottage Cheese i sin egen skål for å øke proteininnholdet :)

    Kommenter  (5)


  • helene

    3 år siden
    Altså du tar potetene oppi suppen og lar de koke sammen med gulerotene i 20 minutter,også bruker du stavmikseren etterpå for å mose potetene og gulerotene så suppen blir glatt? Sorry for dumt spørsmål men er veldig dårlig på å lage mat :P

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Det stemmer, Helene. Midt på oppskriftbilde ser du en play-knapp. Trykker du på den, viser vi deg hvordan oppskriften lages :) God middag!

      Kommenter  (2)


  • Morten

    3 år siden
    Kjempegod suppe, men det tar mer enn 5 minutter å kutte grønnsaker og steke soppen;) altså tar det mer enn 25 minutter å lage suppen..

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Det er jeg enig med deg i, Morten. Jeg endrer tiden det tar å lage suppen til 30 minutter. Fortsatt god sommer :)

      Kommenter  (5)


  • anniken

    6 år siden
    Hvordan er denne å fryse?

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Anniken. Du kan fint fryse ned denne gulrotsuppa, så da er du bare litt tining unna en enkel, god og rask middag/lunsj senere! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (1)


  • anne

    7 år siden
    Veldig god! Byttet ut selleriroten med kålrabi for det var i kjøleskapet, og kylling/sjampinjong med sprøstekt bacon... Godt brød og smør til - mmm :-)

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat