Gulrotsuppe

Gulrotsuppe

18
120
Enkel30 min
Gulrotsuppe er en suppe med mye smak. I tillegg er den sunn, fyldig og fargerik!

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Hakk hvitløk og surr det litt i smør i en panne og tilsett buljong. Skrell potet, del dem i fire og ha dem i suppen. La suppen koke i ca. 20 minutter til gulerøttene er møre.

  2. 2

    Skjær sopp i tynne skiver og stek dem raskt i en tørr panne. Tilsett smør og la det surre et par minutter til.

  3. 3

    Kjør suppen glatt med en stavmikser, i en bleder eller en food processor. Gi suppen et oppkok, smak til med pepper og rør i Crème Fraîche. Anrett i dype skåler og legg ristet sopp oppå.

  4. 4

    Server suppen med litt Crème Fraîche ringlet over og gjerne litt grovt brød til.

Tips

Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk kan du ha i litt mer vann.

Del denne oppskriften: