Gulrotsuppe

Gulrotsuppe

18
  • Enkel
  • 30 min
Gulrotsuppe er en suppe med mye smak. I tillegg er den sunn, fyldig og fargerik!

Ingredienser

1 kg gulrot
5 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
1 l grønnsaksbuljong
2 stk poteter
6 stk sjampinjong
8 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Hakk hvitløk og surr det litt i smør i en panne og tilsett buljong. Skrell potet, del dem i fire og ha dem i suppen. La suppen koke i ca. 20 minutter til gulerøttene er møre.
    2. Skjær sopp i tynne skiver og stek dem raskt i en tørr panne. Tilsett smør og la det surre et par minutter til.
    3. Kjør suppen glatt med en stavmikser, i en bleder eller en food processor. Gi suppen et oppkok, smak til med pepper og rør i Crème Fraîche. Anrett i dype skåler og legg ristet sopp oppå.
    4. Server suppen med litt Crème Fraîche ringlet over og gjerne litt grovt brød til.
Tips

Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk kan du ha i litt mer vann.

Kommentarer

  • Caroline

    5 måneder siden
    Veldig god suppe! Men hvordan er det å lage suppen uten å skrelle gulrøtter og poteter først? Tenker for å unngå matsvinn.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Caroline,

      Du kan vaske grønnsakene godt først, men det kan være vanskeligere å kjøre alt til en glatt masse etterpå.

      Skall av grønnsaker er ikke matsvinn, men matavfall så det går fint å skrelle grønnsakene også :)

      Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat