Fransk grønnsakssuppe
Enkel•10 min min
Fennikel har mange gode egenskaper, særlig god smak. Denne næringsrike suppen passer både som forrett og hovedrett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
100 gsellerirot
-
1 stkgulrot
-
1 stkfennikel
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
1 bokshermetiske tomat (400 g)
-
1 lgrønnsaksbuljong
-
2 dl
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Tilbehør:
-
4 skivergrovbrød
Slik gjør du det
-
1
Skrell og hakk løk. Skrell sellerirot og gulrot. Skjær fennikel i biter og finhakk hvitløk.
-
2
Smelt smør i en kjele og surr grønnsaker og løk noen minutter. Tilsett tomat og buljong. Kok ca. 5 minutter til grønnsakene er myke.
-
3
Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper. Server suppen med dryss av det grønne på fennikelen, og gjerne med grovt brød til.