Bakt grønn falafel

Bakt grønn falafel

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g hermetiske kikerter
2 stk hvitløksfedd
3 dl bladpersille
3 dl frisk koriander
1 ts korianderfrø
2 ts malt spisskummen
1 ts pepper
1 ts paprikapulver
½ ts gurkemeie
1 ts salt
1 ss sitronskall
2 ss smeltet TINE Meierismør

TIL SERVERING

4 stk pitabrød
12 stk cherrytomater
6 dl salatblanding

TAHINIDRESSING

3 ss sesampasta (Tahini)
2 ss sitronsaft
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
    2. Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
    3. Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
    4. Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.
      Tips!

      Bak dine egne pitabrød, så kan de godt være litt grovere! Se her for oppskrift på hjemmelagde Grove pitabrød.

      Grove pitabrød
Tips!

Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • May

    8 måneder siden
    Hei! Jeg vet ikke helt hva som skjedde her, men dette funket ikke i det hele tatt. Jeg er veldig glad i falafel, og ble veldig glad da jeg fant denne oppskriften - greit å slippe frityrsteking. Bollene ble ikke boller, de var helt myke og kunne smøres utover - og steking hjalp ikke. Vel, vi smurte utover pitabrødet, de var jo gode på smak - men idag prøvde vi å frityrsteke resten, og vi endte opp med veldig varm olje med falafelsmuler i. Noen tips?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei May,

      Her er det vanskelig å si hva som gikk galt. Husket dere å forvarme ovnen og lot dere de stå litt å sette seg når dere tok de ut av ovnen? Håper dere prøver oppskriften på Bakte grønne Falafel igjen :)

      Kommenter  (0)

      • May

        8 måneder siden
        Hei, og takk for svar. Vi gjorde alt dette, men de satte seg liksom aldri og var veldig myke hele tiden. Derfor tenkte vi altså at kanskje det hjalp å frityrsteke de.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          8 måneder siden
          Hei igjen,

          De vil nok være mykere i konsistens enn vanlig akkurat på grunn av ar de ikke er frityrstekt. Eventuelt kan du prøve å klemme litt ''saft'' ut av blandingen før du ruller. Håper resultatet blir litt fastere neste gang og at det smaker :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat