placeholder image
0

Bakt grønn falafel

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 ghermetiske kikerter
2 stkhvitløksfedd
3 dlbladpersille
3 dlfrisk koriander
1 tskorianderfrø
2 tsmalt spisskummen
1 tspepper
1 tspaprikapulver
½ tsgurkemeie
1 tssalt
1 sssitronskall
2 sssmeltet TINE Meierismør

TIL SERVERING

4 stkpitabrød
12 stkcherrytomater
6 dlsalatblanding

TAHINIDRESSING

3 sssesampasta (Tahini)
2 sssitronsaft
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ tssalt
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
    2. Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
    3. Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
    4. Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.

      Tips:

      Bak dine egne pitabrød, så kan de godt være litt grovere! Se her for oppskrift på hjemmelagde Grove pitabrød.

      Oppskrift på Grove pitabrød

Tips:

Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.

Kommentarer