Bakt grønn falafel

Bakt grønn falafel

6
8
Enkel30 min
Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    hermetiske kikerter
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
    bladpersille
  • 3 dl
    frisk koriander
  • 1 ts
    korianderfrø
  • 2 ts
    malt spisskummen
  • 1 ts
    pepper
  • 1 ts
    paprikapulver
  • ½ ts
    gurkemeie
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    sitronskall
  • 2 ss

TIL SERVERING

  • 4 stk
    pitabrød
  • 12 stk
    cherrytomater
  • 6 dl
    salatblanding

TAHINIDRESSING

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.

  2. 2

    Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.

  3. 3

    Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.

    Grove pitabrød

    Tips

    Bak dine egne pitabrød, så kan de godt være litt grovere! Se her for oppskrift på hjemmelagde Grove pitabrød.

Tips

Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.

Del denne oppskriften: