Bakt grønn falafel
Enkel•30 min min
Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 ghermetiske kikerter
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 dlbladpersille
-
3 dlfrisk koriander
-
1 tskorianderfrø
-
2 tsmalt spisskummen
-
1 tspepper
-
1 tspaprikapulver
-
½ tsgurkemeie
-
1 tssalt
-
1 sssitronskall
-
2 sssmeltet TINE® Meierismør
TIL SERVERING
-
4 stkpitabrød
-
12 stkcherrytomater
-
6 dlsalatblanding
TAHINIDRESSING
-
3 sssesampasta (Tahini)
-
2 sssitronsaft
-
2 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
-
2
Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
-
3
Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
-
4
Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.
Tips
Bak dine egne pitabrød, så kan de godt være litt grovere! Se her for oppskrift på hjemmelagde Grove pitabrød.