Bakt grønn falafel

Bakt grønn falafel

6
  • Enkel
  • 30 min
Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

Ingredienser

800 g hermetiske kikerter
2 stk hvitløksfedd
3 dl bladpersille
3 dl frisk koriander
1 ts korianderfrø
2 ts malt spisskummen
1 ts pepper
1 ts paprikapulver
½ ts gurkemeie
1 ts salt
1 ss sitronskall
2 ss smeltet TINE Meierismør

TIL SERVERING

4 stk pitabrød
12 stk cherrytomater
6 dl salatblanding

TAHINIDRESSING

3 ss sesampasta (Tahini)
2 ss sitronsaft
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
    2. Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
    3. Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
    4. Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.
      Tips

      Bak dine egne pitabrød, så kan de godt være litt grovere! Se her for oppskrift på hjemmelagde Grove pitabrød.

      Grove pitabrød
Tips

Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.

Kommentarer

  • Kristin

    6 måneder siden
    Skal det være 800 g rene kikerter, eller er det 2 x 400 g hermetikkbokser?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Kristin!

      Bruk gjerne to bokser med 400g med hermetiske kikerter. Alternativert er å trekke/koke tørkede kikerter selv. Så lenge det er mulig å mose det, så blir det bra. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat