Ostebrytebrød

Ostebrytebrød

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 90 min
Brytebrød er raskt å lage og smaker godt. Med TINE Ridder i deigen blir det ekstra godt. Lag et stort brytebrød, bryt av det du skal bruke i løpet av en dag eller to, så kan du fryse ned resten.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke gjær (50g)
50 g smeltet TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Fettfri skummet melk
1 ts salt
750 g hvetemel
2 dl revet Ridder® eller annen god ost

Pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
3 ss revet Ridder® eller annen god ost
1 dl solsikkekjerner evt. sesamfrø eller valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
    3. La deigen heve på lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten.
    4. Elt deigen lett og del den i to. Trill ?pølser? og del hver i ca 10 biter. Trill til boller og sett dem tett inntil hverandre på stekebrett eller i langpanne. Hev på nytt tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    5. Pensle med sammenvispet egg og dryss på solsikkekjerner. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Litt av det fine melet kan erstattes med sammalt mel. Deigvæsken bestemmer du selv. Du kan fint bruke rester av melk, lettfløte, rømme eller kesam, gjerne blandet med vann.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marianne

    2 år siden
    Disse er kommet for å bli i min kokebok?? Har kuttet ut osten i selve deigen. Men strør litt oppå. Dette pga de ble så harde om man ikke får spist de med en gang. Takk for fine oppskrifter????

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marianne, Så hyggelig å høre at denne har kommet for å bli blant dine oppskrifter ;) Takk for at du deler dine tips med oss. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Jam

    2 år siden
    Byttet ut 150 g av melet med sammalt hvete for å få litt mer grov bakst. Jeg tilsatte smøret i terninger i kjøkkenmaskinen til slutt av eltainga. Baksten blir sprøere ved denne metoden. Dette ble en lett bakst. Jeg lot brytebrødet etterheve nær en time for mer volum og fylde. I det baksten gikk inn i ovnen, så "kastet" jeg inn ca 1 dl vann i bunnen av ovnen. Gir sprø bakst og mer volum.

    Kommenter  (2)


  • Maja

    4 år siden
    Akkurat blitt ferdig å lage disse og de er kjempe gode. Kjæresten har allerede spist 5 stykk :D anbefales å prøve.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for anbefalingen, Maja :)

      Kommenter  (3)


  • Sissel Mari

    4 år siden
    Disse ble godt mottatt av ungdommene i huset;-) Jeg byttet ut smør med kesam - luftig og velsmakende.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så hyggelig å høre, Sissel!

      Kommenter  (0)


  • Anett Ekman

    4 år siden
    Kjempebra oppskrift. Ble veldig bra med ost i og over :-) Luftige og saftige.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anette, Så flott å høre at oppskriften sto til forventningene:) Takk for at du deler!

      Kommenter  (0)


  • Fröya

    6 år siden
    Desse slo veldig godt ann i heimen! luftige og god smak med deilig ost i og på toppen. Er blitt en favoritt, bör testes ut :)

    Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat