Ostebrytebrød
Enkel•90 min min
Brytebrød er raskt å lage og smaker godt. Med TINE Ridder i deigen blir det ekstra godt. Lag et stort brytebrød, bryt av det du skal bruke i løpet av en dag eller to, så kan du fryse ned resten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkegjær (50g)
-
50 gsmeltet TINE® Meierismør
-
5 dl
-
1 tssalt
-
750 ghvetemel
-
2 dlrevet Ridder® eller annen god ost
Pensling og dryss:
-
1 stksammenvispet egg
-
3 ssrevet Ridder® eller annen god ost
-
1 dlsolsikkekjerner evt. sesamfrø eller valmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
-
3
La deigen heve på lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten.
-
4
Elt deigen lett og del den i to. Trill ?pølser? og del hver i ca 10 biter. Trill til boller og sett dem tett inntil hverandre på stekebrett eller i langpanne. Hev på nytt tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
5
Pensle med sammenvispet egg og dryss på solsikkekjerner. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.