Veien mot ironman Hawaii 2018 starter i Hvaler

Da er det slutt på trening og forberedelser. Sesongstarten er rett rundt hjørne, og det starter med Hvaler Tri. Distansen er olympisk, men plassen er ny. Jeg kjenner at kroppen er klar for å endelig komme igang igjen, men er usikker på om alt som er gjort av trening er godt nok. Heldigvis er det bare en mindre konkurranse på veien mot de store.

Har veldig lyst å komme under 2 timer, men usikker på om det vil skje på første konkurransen med tanke oppladningen jeg har hatt.

Målet for konkurransen blir å få en god gjennomkjøring. Åpne bra på svømmingen og prøve å henge med så lenge som mulig. Kjøre kontrollert men hardt på sykkel og så avslutte med 10 km løp. Jeg skal prøve å finne en høy fart som jeg klarer å holde. Har veldig lyst å komme under 2 timer, men usikker på om det vil skje på første konkurransen med tanke oppladningen jeg har hatt. Jeg fikk nemlig en akutt betennelse i høyre skulder og måtte begynne på en 10 dagers kur (som avsluttes torsdag 15/6) samt at jeg ikke fikk svømme.

Christian Nordkvelde på sykkel

På en så ”kort” distanse er det viktig å bare gønne på fra start. Du kan ikke spare på så mye noen plass. Du må være spesielt kjapp i skiftesonen skal du henge med i front. Det er altså bare å forberede seg mentalt på at dette er ingen walk in the park.

Jeg jobber også både torsdag og fredag før Hvaler, så det blir ikke til at beina ligger høyt. Men jeg må i hvert fall prøve å få i meg nok veske og næring.

Jeg er veldig spent på hvordan jeg ligger ann i gruppa. Jeg vet de andre har svømt mye mer enn meg i vinter, men håper at all skigåingen har hjulpet litt. Vi er tre stykker som gjerne vil vinne oss imellom, så da får vi se hvem som har dagen og som har gjort den beste jobben i vinter. Håper det er meg;)

/ Christian