Strå av hvete

Hvilke TINE-produkter inneholder gluten?

Melk inneholder ikke gluten, og de aller fleste produktene fra TINE er glutenfrie og kan spises og drikkes av personer med cøliaki. Vi har imidlertid noen produkter som inneholder korn og gryn, og dermed inneholder gluten. Det gjelder noen YT-produkter, NÅ-produkter, rømmegrøt, Ryfylkegomme, Mølsgomme, og noen yoghurtvarianter med topping og tilbehør.
Mange av Nå produktene inneholder gluten og egner seg ikke for personer med cøliaki.
Mange av Nå produktene inneholder gluten og egner seg ikke for personer med cøliaki.

Les alltid ingredienslisten nøye, alle produktene skal være godt merket. Det kan finnes gluten i andre, eller tilsvarende melkebaserte produkter, også fra andre produsenter. Hvis du er i tvil, sjekk alltid med den enkelte produsent.

Johannesbrødkjernemel og guarkjernemel

På varedeklarasjonen til enkelte melkeprodukter kan man lese at de er tilsatt johannesbrødkjernemel eller guarkjernemel. Dette er pulver fra plantestoffer som ikke har noe med mel fra korn å gjøre. Disse inneholder ikke gluten.

TINE bruker ikke hvetestivelse

I noen melkeprodukter benyttes stivelse for å gi produktet en riktig konsistens. På varedeklarasjonen står det stivelse eller modifisert stivelse. Modifisert stivelse er bearbeidet for spesiell bruk. TINE benytter i dag stivelse fra potet, mais eller tapioka (en stivelsesrik rot som det spises mye av i tropiske deler av verden) i sine produkter, ikke fra hvete eller andre kornsorter. TINE benevner alltid hva stivelsen er produsert fra.