Hvordan koke egg
Koketiden varierer ettersom hvordan du liker egget ditt, om du koker kalde eller romtempererte egg, og hvor store eggene er. Her har vi kokt medium store egg på ca. 68 g per egg.
Koketid romtempererte egg
- Bløtkokt egg skal koke i 3-6 minutter
- «Smilende» egg skal koke i 6-8 minutter
- Hardkokt egg skal koke 8-14 minutter
Slik gjør du det
Kok opp en kjele med vann. Sørg for at eggene er romtempererte. Ta dem eventuelt ut av kjøleskapet dagen før. Bruk en skje og legg egget forsiktig ned i det kokende vannet slik at det ikke knuser. Start klokken.
Løft ut egget og ha det i en bolle med kaldt vann. Eventuelt så kan du holde det under rennende kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen. Server.
Oppbevar eggene dine i romtemperatur. Da er de klare til bruk med en gang. Romtempererte egg sprekker ikke så lett under koking og det er enklere å skrelle dem etter at de er kokt.