Lunsjbowl med cottage cheese
Lag en digg bowl full av gode smaker og vakre farger! Denne passer veldig godt når du har lyst på en rask og sunn lunsj eller middag.
Enkel•20 min•2 personer
Ingredienser
Byggryn
- 400 g TINE® Cottage Cheese Original
- 150 g kokt byggryn
- 1 stykk kyllingbuljong
- 3.5 dl Sunniva® Original Eplejuice
- 1 stykk rød chili, , hakket
- 2 fedd hvitløk
Bowl
- 2 stykk bløtkokte egg
- 0.5 stykk rødløk
- 100 g rødkål
- 2 stykk lime, (saften)
- 10 stykk sukkererter
- 2 stykk vårløk
- 1 stykk liten mango
- 0.5 stykk chili, , i skiver
- 50 g edamamebønne
- 6 stilk finhakket koriander
Yoghurtdressing
- 1 dl TINE® Yoghurt Naturell
- 1 ts honning
- 1 ss sriracha
Slik gjør du
Byggryn
1
Hakk chili og hvitløk og surr det blankt i en stekepanne med olivenolje. Skyll byggryn i kaldt vann og la det renne godt av. Ha dem i stekepannen og fres godt i et par minutter.
2
Kok opp eplejuice og ha i buljong. Ha buljongen i pannen med byggrynene og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i 15-20 minutter. Grynene skal være møre, men ha litt tyggemotstand.
Bowl
1
Kok egg slik du liker dem.
2
Del løk i tynne båter og finsnitt kål. Ha dette i en skål og skvis limesaft over slik at de blir syret.
3
Del sukkererter i to på langs. Finsnitt vårløk og mango i skiver. Kutt en halv chili i tynne skiver.
4
Bland cottage cheese og byggryn og fordel i skåler. Topp med alle de delte grønnsakene, syret løk og kål, chili, edamamebønner og egg. Ha over finhakket koriander.
Yoghurtdressing
1
Lag yoghurtdressing ved å blande yoghurt, honning og sriracha og server til.
TipsFor variasjon kan du også toppe denne bowlen med strimlet kylling eller spekeskinke.