Skip to main content

Lunsjbowl med cottage cheese

Enkel
20min

Lag en digg bowl full av gode smaker og vakre farger! Denne passer veldig godt når du har lyst på en rask og sunn lunsj eller middag.

4.5
(13)
Next ImageLunsjbowl med cottage cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

Byggryn

150 g
kokt byggryn
1 stk
kyllingbuljong
1 stk
rød chili, hakket
2 fedd
hvitløk

Bowl

3 ss
olivenolje

Bowl

2 stk
bløtkokte egg
0.5 stk
rødløk
100 g
rødkål
2 stk
lime (saften)
10 stk
sukkererter
2 stk
vårløk
1 stk
liten mango
0.5 stk
chili, i skiver
50 g
edamamebønne
6 stilk
finhakket koriander

Yoghurtdressing

1 ts
honning
1 ss
sriracha

Fremgangsmåte

Byggryn

  1. Hakk chili og hvitløk og surr det blankt i en stekepanne med olivenolje. Skyll byggryn i kaldt vann og la det renne godt av. Ha dem i stekepannen og fres godt i et par minutter.

  2. Kok opp eplejuice og ha i buljong. Ha buljongen i pannen med byggrynene og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i 15-20 minutter. Grynene skal være møre, men ha litt tyggemotstand.

Bowl

  1. Kok egg slik du liker dem.

  2. Del løk i tynne båter og finsnitt kål. Ha dette i en skål og skvis limesaft over slik at de blir syret.

  3. Del sukkererter i to på langs. Finsnitt vårløk og mango i skiver. Kutt en halv chili i tynne skiver.

  4. Bland cottage cheese og byggryn og fordel i skåler. Topp med alle de delte grønnsakene, syret løk og kål, chili, edamamebønner og egg. Ha over finhakket koriander.

Yoghurtdressing

  1. Lag yoghurtdressing ved å blande yoghurt, honning og sriracha og server til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For variasjon kan du også toppe denne bowlen med strimlet kylling eller spekeskinke. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter