Middagsbowl med kylling

Middagsbowl med kylling

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
Å servere hele middagen i én porsjonsbolle er ikke bare populært, det er også praktisk. Kylling og quinoa med ovnsbakte rotgrønnsaker, grønnkålpesto og rømme er et godt sted å starte.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk kyllingfileter
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk gulrøtter
¼ stk kålrot
1 stk persillerot
1 stk søtpotet
2 ss TINE Meierismør
2 ss olivenolje
2 ½ dl quinoa

GRØNNKÅLPESTO

4 dl hakket grønnkål
2 stk hvitløksfedd
½ stk sitron
½ stk chili
1 ½ dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør

TIL SERVERING

4 ss TINE Lettrømme Økologisk
4 ss hakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Skrell og del gulrot, kålrot, persillerot og søtpotet i staver og legg i ildfast form. Vend med olje og smør, og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 30 minutter.
    2. Stek kylling i stekepanne med litt smør til brunet på begge sider og akkurat gjennomstekt. La hvile under lokk.
    3. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Vend med en klatt smør og avkjøl noe.
    4. Kjør grønnkål, hvitløkfedd, saften fra sitron og chili i en blender til most. Spe gradvis med olivenolje til du får en glatt pesto. Rør inn mykt smør og smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Pesto kan lages av flere typer grønt, som spinat, persille eller klassikeren basilikum.

    5. Del kyllingbryst i skiver. Fordel quinoa i serveringsboller og topp med kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker, grønnkålpesto, rømme og hakkede nøtter.
Tips!

Lager du flere porsjoner enn du trenger, har du fine og gode matpakker, for dette smaker også godt som en avkjølt kyllingsalat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat