Middagsbowl med egg og urtedressing
Enkel•30 min min
En enkel, rask og god middag. Perfekt for én, men like fin om dere er flere.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlquinoa
-
1 ss
-
100 gspinat
-
150 gbacon
-
4 stkegg
-
2 stkavokado
-
12 stkcherrytomater
-
2 stkvårløk
-
1 dlspirer
YOGHURTDRESSING
-
3 dl
-
½ ssDijonsennep
-
½ sshonning
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssgressløk
Slik gjør du det
-
1
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Rør inn smør og vend inn spinat.
-
2
Rør sammen yoghurt, sennep, honning, salt, pepper og gressløk til en dressing. La stå og godgjøre seg mens du lager resten.
-
3
Sprøstek bacon, la renne av seg på litt kjøkkenpapir og grovhakk. Kok egg til smilende, ca. 6 minutter. Avkjøl noe. Skrell og del i to.
Tips
Hardkokte egg delt med eggedeler er enklere dersom du vil bruke retten som lunsj i en matboks.
-
4
Skrell og del avokado i skiver, del cherrytomater i to og finsnitt vårløk.
-
5
Fordel quinoa med spinat i boller. Topp med egg, avokado, tomat, vårløk og bacon. Ha over yoghurtdressing og server toppet med spirer.