Skip to main content

Middagsbowl med egg og urtedressing

Enkel
30min

En enkel, rask og god middag. Perfekt for én, men like fin om dere er flere.

4.1
(18)
Next ImageMiddagsbowl med egg og urtedressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
quinoa
100 g
spinat
150 g
bacon
4 stk
egg
2 stk
avokado
12 stk
cherrytomat
2 stk
vårløk
1 dl
spirer

YOGHURTDRESSING

0.5 ss
Dijonsennep
0.5 ss
honning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
gressløk

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Rør inn smør og vend inn spinat.

  2. Rør sammen yoghurt, sennep, honning, salt, pepper og gressløk til en dressing. La stå og godgjøre seg mens du lager resten.

  3. Sprøstek bacon, la renne av seg på litt kjøkkenpapir og grovhakk. Kok egg til smilende, ca. 6 minutter. Avkjøl noe. Skrell og del i to.

    Tips

    Hardkokte egg delt med eggedeler er enklere dersom du vil bruke retten som lunsj i en matboks.

  4. Skrell og del avokado i skiver, del cherrytomater i to og finsnitt vårløk.

  5. Fordel quinoa med spinat i boller. Topp med egg, avokado, tomat, vårløk og bacon. Ha over yoghurtdressing og server toppet med spirer.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For litt ekstra varme, server med litt chilisaus, f.eks. Sriracha, og finhakket frisk chili.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter