
Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter
Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Legg byggryn i kaldt vann over natten.
- 2
Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.
Tips
Du kan fint blande bløtlagte byggryn med melk og eller yoghurt og sette i kjøleskapet natten over. Da har du frokost med minimal innsats.
- 3
Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
- 4
Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.
Tips
Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


