
Egg- og bacon-bibimbap
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlvann
-
1 tssalt
-
3 dljasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
-
1 sssesamfrø
CHILISAUS
-
1 sssoyasaus
-
1 ssriseddik
-
1 ssbrunt sukker
-
1 sschilipasta , gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
-
1 tssesamfrø
TOPPING
-
150 gsopp , gjerne shiitake
-
1 ss
-
150 gbacon
-
150 gspinat
-
1 tssesamolje
-
1 sssesamfrø
TIL SERVERING
-
4 stkegg
-
1 stkrød paprika
-
4 ssfinsnittet vårløk
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
Tips
Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.
-
2
Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
-
3
Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Vend inn 1 ts chilisaus og sett til side.
-
4
Del baconskiver i to og fres gylne i samme panne som soppen. Sett til side.
-
5
Fres spinaten myk i baconfettet, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø.
-
6
Stek egg til speilegg, del paprika i tynne strimler og finsnitt vårløk.
-
7
Fordel ris i boller og topp med stekt sopp, sprøstekt bacon, spinat, paprika og speilegg. Avslutt med en klatt rømme, resten av chilisausen og finsnittet vårløk.