
Egg- og bacon-bibimbap
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle med et hav av forskjellige toppingsmuligheter. Dette er en frokostvariant med egg og bacon.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
CHILISAUS
TOPPING
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
Tips
Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.
- 2
Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
- 3
Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Vend inn 1 ts chilisaus og sett til side.
- 4
Del baconskiver i to og fres gylne i samme panne som soppen. Sett til side.
- 5
Fres spinaten myk i baconfettet, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø.
- 6
Stek egg til speilegg, del paprika i tynne strimler og finsnitt vårløk.
- 7
Fordel ris i boller og topp med stekt sopp, sprøstekt bacon, spinat, paprika og speilegg. Avslutt med en klatt rømme, resten av chilisausen og finsnittet vårløk.
Tips
Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før.