Egg- og bacon-bibimbap

Egg- og bacon-bibimbap

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle med et hav av forskjellige toppingsmuligheter. Dette er en frokostvariant med egg og bacon.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl vann
1 ts salt
3 dl jasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
1 ss sesamfrø

CHILISAUS

1 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ss brunt sukker
1 ss chilipasta , gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
1 ts sesamfrø

TOPPING

150 g sopp , gjerne shiitake
1 ss TINE Meierismør
150 g bacon
150 g spinat
1 ts sesamolje
1 ss sesamfrø

TIL SERVERING

4 stk egg
1 stk rød paprika
4 ss finsnittet vårløk
4 ss TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
      Tips!

      Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.

    2. Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
    3. Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Vend inn 1 ts chilisaus og sett til side.
    4. Del baconskiver i to og fres gylne i samme panne som soppen. Sett til side.
    5. Fres spinaten myk i baconfettet, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø.
    6. Stek egg til speilegg, del paprika i tynne strimler og finsnitt vårløk.
    7. Fordel ris i boller og topp med stekt sopp, sprøstekt bacon, spinat, paprika og speilegg. Avslutt med en klatt rømme, resten av chilisausen og finsnittet vårløk.
Tips!

Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat