Skip to main content

Egg- og bacon-bibimbap

Enkel
40min

Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle med et hav av forskjellige toppingsmuligheter. Dette er en frokostvariant med egg og bacon.

4.7
(7)
Next ImageEgg- og bacon-bibimbap

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
vann
1 ts
salt
3 dl
jasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
1 ss
sesamfrø

CHILISAUS

1 ss
soyasaus
1 ss
riseddik
1 ss
brunt sukker
1 ss
chilipasta, gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
1 ts
sesamfrø

TOPPING

150 g
sopp, gjerne shiitake
150 g
bacon
150 g
spinat
1 ts
sesamolje
1 ss
sesamfrø

TIL SERVERING

4 stk
egg
1 stk
rød paprika
4 ss
finsnittet vårløk

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.

    Tips

    Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.

  2. Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.

  3. Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Vend inn 1 ts chilisaus og sett til side.

  4. Del baconskiver i to og fres gylne i samme panne som soppen. Sett til side.

  5. Fres spinaten myk i baconfettet, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø.

  6. Stek egg til speilegg, del paprika i tynne strimler og finsnitt vårløk.

  7. Fordel ris i boller og topp med stekt sopp, sprøstekt bacon, spinat, paprika og speilegg. Avslutt med en klatt rømme, resten av chilisausen og finsnittet vårløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter