Egg- og bacon-bibimbap
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle med et hav av forskjellige toppingsmuligheter. Dette er en frokostvariant med egg og bacon.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 5 dl vann
- 1 ts salt
- 3 dl jasminris, (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
- 1 ss sesamfrø
CHILISAUS
- 1 ss soyasaus
- 1 ss riseddik
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss chilipasta, , gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
- 1 ts sesamfrø
TOPPING
- 150 g sopp, , gjerne shiitake
- 1 ss TINE® Meierismør
- 150 g bacon
- 150 g spinat
- 1 ts sesamolje
- 1 ss sesamfrø
TIL SERVERING
- 4 stykk egg
- 1 stykk rød paprika
- 4 ss finsnittet vårløk
- 4 ss TINE® Lettrømme 17 %
Slik gjør du
1
Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
TipsHar du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.
2
Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
3
Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Vend inn 1 ts chilisaus og sett til side.
4
Del baconskiver i to og fres gylne i samme panne som soppen. Sett til side.
5
Fres spinaten myk i baconfettet, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø.
6
Stek egg til speilegg, del paprika i tynne strimler og finsnitt vårløk.
7
Fordel ris i boller og topp med stekt sopp, sprøstekt bacon, spinat, paprika og speilegg. Avslutt med en klatt rømme, resten av chilisausen og finsnittet vårløk.
TipsDu kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før.