Egg- og bacon-bibimbap

Egg- og bacon-bibimbap

0
6
Enkel40 min
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle med et hav av forskjellige toppingsmuligheter. Dette er en frokostvariant med egg og bacon.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
    vann
  • 1 ts
    salt
  • 3 dl
    jasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
  • 1 ss
    sesamfrø

CHILISAUS

  • 1 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    riseddik
  • 1 ss
    brunt sukker
  • 1 ss
    chilipasta , gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
  • 1 ts
    sesamfrø

TOPPING

  • 150 g
    sopp , gjerne shiitake
  • 1 ss
  • 150 g
    bacon
  • 150 g
    spinat
  • 1 ts
    sesamolje
  • 1 ss
    sesamfrø

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.

    Tips

    Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.

  2. 2

    Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.

  3. 3

    Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Vend inn 1 ts chilisaus og sett til side.

  4. 4

    Del baconskiver i to og fres gylne i samme panne som soppen. Sett til side.

  5. 5

    Fres spinaten myk i baconfettet, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø.

  6. 6

    Stek egg til speilegg, del paprika i tynne strimler og finsnitt vårløk.

  7. 7

    Fordel ris i boller og topp med stekt sopp, sprøstekt bacon, spinat, paprika og speilegg. Avslutt med en klatt rømme, resten av chilisausen og finsnittet vårløk.

Tips

Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før.

Del denne oppskriften: