
Hvordan koke egg
Lurer du på koketid for egg? Enten du liker bløtkokt egg, smilende eller hardkokt egg får du full oversikt her. Følg guiden vår og nyt et perfekt kokt egg!
Koketiden varierer ettersom hvordan du liker egget ditt, om du koker kalde eller romtempererte egg, og hvor store eggene er. Her har vi kokt medium store egg på ca. 68 gram per egg.
Koketid romtempererte egg
- Bløtkokt egg skal koke i 3-6 minutter
- «Smilende» egg skal koke i 6-8 minutter
- Hardkokt egg skal koke 8-14 minutter
Slik gjør du det
Kok opp en kjele med vann. Sørg for at eggene er romtempererte. Ta dem eventuelt ut av kjøleskapet dagen før. Bruk en skje og legg egget forsiktig ned i det kokende vannet slik at det ikke knuser. Start klokken.
Løft ut egget og ha det i en bolle med kaldt vann. Eventuelt så kan du holde det under rennende kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen. Server.
Oppbevar eggene dine i romtemperatur. Da er de klare til bruk med en gang. Romtempererte egg sprekker ikke så lett under koking og det er enklere å skrelle dem etter at de er kokt.
Prøv en av våre fristende oppskrifter med egg:

Middagsbowl med egg og urtedressing
En enkel, rask og god middag. Perfekt for én, men like fin om dere er flere.

Power bowl med bønner og cottage cheese
En rett som virkelig metter og gir deg påfyll av både protein og andre sunne næringsstoffer. Toppet med egg, avokado, rødløk og cottage cheese blir denne bønnestuingen også en fest for øynene.

Proteinlunsj med gresk type yoghurt, avokado, egg og frø
Gresk type yoghurt trenger ikke nødvendigvis å ha en søt topping. Prøv en ny frokost- eller lunsjvariant med avokado og egg. Både sunt og godt.

Tomatsuppe med basilikum
Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.

Lunsjbowl med cottage cheese
Lag en digg bowl full av gode smaker og vakre farger! Denne passer veldig godt når du har lyst på en rask og sunn lunsj eller middag.

Egg- og bacon-bibimbap
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle med et hav av forskjellige toppingsmuligheter. Dette er en frokostvariant med egg og bacon.