Vårgrønn suppe

Vårgrønn suppe

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Fargen på maten kan bety mye for appetitten. De frosne ertene gir denne suppen den herlige vårfriske fargen.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
2 stk poteter
2 ss TINE Meierismør , til steking
1 l grønnsaksbuljong
250 g frosne erter
1 ½ dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 ss finhakket gressløk

Slik gjør du det

    1. Rens og skjær løken i terninger. Hakk hvitløken fint. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
    2. Fres løk og hvitløk i en kjele i ca 2 minutter. Tilsett potetene og la dem surre med ca 5 minutter. Hell buljongen i kjelen og la suppen koke ca 10 minutter. Legg i de frosne ertene.
    3. La alt koke ytterligere 5 minutter. Kjør suppen i blender. Pynt med crème fraîche og hakket gressløk. Og server med godt brød til.
Tips!

Denne suppen er like god kald som varm.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sunniva

    2 år siden
    Prøvde denne suppen, og den ble veldig god, men det tok en del lenger tid enn 15min. I oppskriften står det at løken skal surre i 2 min, potetene i 5, buljongen i 10 og ertene 5. Det blir til sammen 22 min, og det er da uten oppkutting og blending. Håper dere kan rette opp i tiden, slik at man ikke begir seg ut på denne retten med en forventing om å ha maten klar etter ett kvarter :) Mvh Sunniva

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sunniva, Takk for tilbakemeldingen og at du gjorde oss oppmerksom på det :) Vi endrer tid på denne i løpet av kort tid. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)

      • Petter

        9 måneder siden
        Ja hva som er kort tid for Tine kan man jo lure på - he he tiden er nemlig fortsatt ikke rettet etter 6 mnd he he - men alle som kan lese skønner det vel

        Kommenter  (0)

        • Kathrin Lillestøl, Kundekonsulent

          9 måneder siden
          Takk for påminnelsen. Vi bringer det videre :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat