Oppskrift på Vårgrønn suppe

Vårgrønn suppe

(27)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fargen på maten kan bety mye for appetitten. De frosne ertene gir denne suppen den herlige vårfriske fargen.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
2 stkpoteter
2 ssTINE Meierismør, til steking
1 lgrønnsaksbuljong
250 gfrosne erter
1 ½ dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 ssfinhakket gressløk

Slik gjør du det

    1. Rens og skjær løken i terninger. Hakk hvitløken fint. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
    2. Fres løk og hvitløk i en kjele i ca 2 minutter. Tilsett potetene og la dem surre med ca 5 minutter. Hell buljongen i kjelen og la suppen koke ca 10 minutter. Legg i de frosne ertene.
    3. La alt koke ytterligere 5 minutter. Kjør suppen i blender. Pynt med crème fraîche og hakket gressløk. Og server med godt brød til.

Tips:

Denne suppen er like god kald som varm.

Kommentarer