Rask suppe med kjøttdeig

Rask suppe med kjøttdeig

7
132
Enkel20 min
Kjøttdeig er basis for denne raske suppen. Med spisskummen, eller spisskarve, får kjøttsuppen en sterk og pirrende smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ss
  • 300 g
    kjøttdeig
  • 2 stk
    gulrøtter i skiver
  • 1 stk
    løk i skiver
  • 1 stk
    stilk selleri
  • 8 dl
    vann
  • 1 stk
    buljongterning
  • 1 boks
    hakkede tomat
  • ½ ts
    spisskummen
  • ½ dl
    hakket persille
  • 2 stk
    finhakkede hvitløksfedd
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en stekepanne og stek kjøttdeig til den får en fin farge. Bland i gulrot, løk og biter av stilkselleri og la det steke med i noen minutter.

  2. 2

    Tilsett buljong, tomater og spisskummen. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør i persille og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Legg en raus skje Crème Fraîche Lett eller TINE Lettrømme på suppen ved servering. Server gjerne flatbrød til.

Tips

Tørket spisskummen kan brukes både malt, som er vanligst, og som hele frø. Smaken er sterk, pirrende og litt besk. Ved bruk av hele frø frigjøres smaken bedre hvis de freses opp lett i en panne først.

Del denne oppskriften: