
Rask suppe med kjøttdeig
Enkel•20 min min
Kjøttdeig er basis for denne raske suppen. Med spisskummen, eller spisskarve, får kjøttsuppen en sterk og pirrende smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ss
-
300 gkjøttdeig
-
2 stkgulrøtter i skiver
-
1 stkløk i skiver
-
1 stkstilk selleri
-
8 dlvann
-
1 stkbuljongterning
-
1 bokshakkede tomat
-
½ tsspisskummen
-
½ dlhakket persille
-
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Tilbehør:
-
2 dlTINE® Lett Crème Fraîche 17 % eller TINE Lettrømme
-
1 pakkeflatbrød
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en stekepanne og stek kjøttdeig til den får en fin farge. Bland i gulrot, løk og biter av stilkselleri og la det steke med i noen minutter.
-
2
Tilsett buljong, tomater og spisskummen. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør i persille og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
-
3
Legg en raus skje Crème Fraîche Lett eller TINE Lettrømme på suppen ved servering. Server gjerne flatbrød til.