Rask suppe med kjøttdeig

Rask suppe med kjøttdeig

5
  • Enkel
  • 20 min
Kjøttdeig er basis for denne raske suppen. Med spisskummen, eller spisskarve, får kjøttsuppen en sterk og pirrende smak.

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør
300 g kjøttdeig
2 stk gulrøtter i skiver
1 stk løk i skiver
1 stk stilk selleri
8 dl vann
1 stk buljongterning
1 boks hakkede tomat
½ ts spisskummen
½ dl hakket persille
2 stk finhakkede hvitløksfedd
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Tilbehør:

2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller TINE Lettrømme
1 pakke flatbrød

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en stekepanne og stek kjøttdeig til den får en fin farge. Bland i gulrot, løk og biter av stilkselleri og la det steke med i noen minutter.
    2. Tilsett buljong, tomater og spisskummen. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør i persille og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
    3. Legg en raus skje Crème Fraîche Lett eller TINE Lettrømme på suppen ved servering. Server gjerne flatbrød til.
Tips

Tørket spisskummen kan brukes både malt, som er vanligst, og som hele frø. Smaken er sterk, pirrende og litt besk. Ved bruk av hele frø frigjøres smaken bedre hvis de freses opp lett i en panne først.

Kommentarer

  • Ingeborg

    1 år siden
    Hvordan er den til å fryses?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ingeborg,

      Det skal gå fint å fryse denne, men husk at grønnsakene og kjøttet kan bli overkokt når du skal koke opp suppen igjen.

      God matlaging :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat