Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pølsesuppe

Enkel
15min

Pølser er godt å bruke i suppe. Sammen med hermetiske tomater og oregano, blir dette en fyldig og mettende suppe.

4.0
(34)
Next ImagePølsesuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
300 g
falukorv eller annen pølsetype
1 ss
hvetemel
1 boks
hermetiske tomat
2 stk
hønsebuljongterning
6 dl
vann
1 ts
tørket oregano/mynte eller basilikum
0.25 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær løk i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen med smør i en kjele.

  2. Skjær pølse i biter og brun i et par minutter sammen med løken.

    Tips

    I vår variant har vi brukt falukorv, men du kan fint bruke andre typer pølse.

  3. Bland hvetemel i crème fraîche og tilsett i gryten. Ha i hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme.

  4. Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med litt crème fraîche og en skive godt brød ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan fint bytte ut pølsebitene med stekt kjøttdeig eller karbonadedeig, så får du en god kjøttsuppe. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter