Pølsesuppe
Pølser er godt å bruke i suppe. Sammen med hermetiske tomater og oregano, blir dette en fyldig og mettende suppe.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 ss TINE® Meierismør
- 300 g falukorv, eller annen pølsetype
- 1 ss hvetemel
- 1 beger TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 boks hermetiske tomat
- 2 stykk hønsebuljongterning
- 6 dl vann
- 1 ts tørket oregano/mynte, eller basilikum
- 0.25 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du
1
Rens og skjær løk i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen med smør i en kjele.
2
Skjær pølse i biter og brun i et par minutter sammen med løken.
TipsI vår variant har vi brukt falukorv, men du kan fint bruke andre typer pølse.
3
Bland hvetemel i crème fraîche og tilsett i gryten. Ha i hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme.
4
Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med litt crème fraîche og en skive godt brød ved siden av.
TipsDu kan fint bytte ut pølsebitene med stekt kjøttdeig eller karbonadedeig, så får du en god kjøttsuppe.