Håndkle og blad
Pølsesuppe
(2121)

Pølsesuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pølser er godt å bruke i suppe. Sammen med hermetiske tomater og oregano, blir dette en fyldig og mettende suppe.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
300 gfalukorv eller annen pølsetype
1 sshvetemel
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 bokshermetiske tomat
2 stkhønsebuljongterninger
6 dlvann
1 tstørket oregano eller basilikum
¼ tssalt
½ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Rens og skjær løk i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen med smør i en kjele.
    2. Skjær pølse i biter og brun i et par minutter sammen med løken.
      Blått hjerte
      Tips!

      I vår variant har vi brukt falukorv, men du kan fint bruke andre typer pølse.

    3. Bland hvetemel i crème fraîche og tilsett i gryten. Ha i hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme.
    4. Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med litt crème fraîche og en skive godt brød ved siden av.
Blått hjerte
Tips!

Du kan fint bytte ut pølsebitene med stekt kjøttdeig eller karbonadedeig, så får du en god kjøttsuppe. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat