Pølsesuppe

Pølsesuppe

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 15 min
Pølser er godt å bruke i suppe. Sammen med hermetiske tomater og oregano, blir dette en fyldig og mettende suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør
300 g falukorv eller annen pølsetype
1 ss hvetemel
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 boks hermetiske tomat
2 stk hønsebuljongterninger
6 dl vann
1 ts tørket oregano eller basilikum
¼ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rens og skjær løk i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen med smør i en kjele.
    2. Skjær pølse i biter og brun i et par minutter sammen med løken.
      Tips!

      I vår variant har vi brukt falukorv, men du kan fint bruke andre typer pølse.

    3. Bland hvetemel i crème fraîche og tilsett i gryten. Ha i hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme.
    4. Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med litt crème fraîche og en skive godt brød ved siden av.
Tips!

Du kan fint bytte ut pølsebitene med stekt kjøttdeig eller karbonadedeig, så får du en god kjøttsuppe. 

Kommentar

Kommentarer

  • Jeanette Yndestad

    4 år siden
    Hei og takk for fin oppskrift. :) Vil bare gjøre oppmerksom på at det har lurt seg inn en liten skrivefeil her. Det står "fred løk og hvitløk", istedenfor "fres".

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Jeanette, Så hyggelig at du likte oppskriften. Jeg retter skriveleifen med en gang, takk for at du sa i fra:)

      Kommenter  (0)

      • Caroline

        4 år siden
        Suppa ble altfor salt, falukorv anbefales ikke

        Kommenter  (0)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei igjen Caroline, Da har vi testet suppen på nytt og den smakte fortreffelig. Kan det være at hønsebuljongen du brukte er veldig salt? Hønsebuljonger er forskjellige fra produsent til produsent, så mulig at noen er så salte at suppen blir for salt.

          Kommenter  (0)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei Caroline, Falukorven er normalt ikke så salt, men vi skal teste oppskriften for å være sikker. Du hører fra oss.

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat