Pølsesuppe
Enkel•15 min min
Pølser er godt å bruke i suppe. Sammen med hermetiske tomater og oregano, blir dette en fyldig og mettende suppe.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
300 gfalukorv eller annen pølsetype
-
1 sshvetemel
-
1 beger
-
1 bokshermetiske tomat
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
6 dlvann
-
1 tstørket oregano/mynte eller basilikum
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Rens og skjær løk i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen med smør i en kjele.
-
2
Skjær pølse i biter og brun i et par minutter sammen med løken.
Tips
I vår variant har vi brukt falukorv, men du kan fint bruke andre typer pølse.
-
3
Bland hvetemel i crème fraîche og tilsett i gryten. Ha i hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme.
-
4
Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med litt crème fraîche og en skive godt brød ved siden av.