Pølsesuppe

Pølsesuppe

5
33
Enkel15 min
Pølser er godt å bruke i suppe. Sammen med hermetiske tomater og oregano, blir dette en fyldig og mettende suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
  • 300 g
    falukorv eller annen pølsetype
  • 1 ss
    hvetemel
  • 1 beger
  • 1 boks
    hermetiske tomat
  • 2 stk
    hønsebuljongterninger
  • 6 dl
    vann
  • 1 ts
    tørket oregano/mynte eller basilikum
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens og skjær løk i båter. Finhakk eller press hvitløk. Fres løk og hvitløk sammen med smør i en kjele.

  2. 2

    Skjær pølse i biter og brun i et par minutter sammen med løken.

    Tips

    I vår variant har vi brukt falukorv, men du kan fint bruke andre typer pølse.

  3. 3

    Bland hvetemel i crème fraîche og tilsett i gryten. Ha i hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. La suppen trekke i 5 minutter på svak varme.

  4. 4

    Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med litt crème fraîche og en skive godt brød ved siden av.

Tips

Du kan fint bytte ut pølsebitene med stekt kjøttdeig eller karbonadedeig, så får du en god kjøttsuppe. 

Del denne oppskriften: