Kremet grønn karrisuppe
Suppe med ingredienser typisk for thaikjøkkenet. Denne suppen har en frisk smak av ingefær og grønn karri.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk finhakkede hvitløksfedd
- 1 ss fersk, finhakket ingefær
- 1 ss grønn karripasta
- 5 dl vann
- 2 stykk hønsebuljongterning
- 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 stykk revet skall av lime
- 2 ss presset limesaft
- 1 stykk stjerneanis
- 2 stykk kyllingfilet
- 4 stykk vårløk
- 200 g sukkererter
- 1 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Varm smør i en kjele og fres forsiktig finhakket hvitløk og ingefær.Tilsett grønn karripasta og la den frese med en kort stund. Tilsett vann, buljongterning, melk og crème fraîche .
2
Ha revet limeskall og 2 ss presset limesaft i suppen sammen med stjerneanis. La suppen koke uten lokk i ca. 10 minutter.
3
Skjær kyllingfilet i små terninger, hakk vårløk og skjær sukkererter i strimler.
4
Varm en stekepanne, ha i smør og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Vend i vårløk og sukkererter og la det frese med i ca. 2 minutter.
TipsNybakte horn med kremost er veldig godt til denne suppa.