Kremet grønn karrisuppe

Kremet grønn karrisuppe

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 20 min
Suppe med ingredienser typisk for thaikjøkkenet. Denne suppen har en frisk smak av ingefær og grønn karri.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ss TINE Meierismør
2 stk finhakkede hvitløksfedd
1 ss fersk, finhakket ingefær
1 ss grønn karripasta
5 dl vann
2 stk hønsebuljongterninger
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk revet skall av lime
2 ss presset limesaft
1 stk stjerneanis
2 stk kyllingfileter
4 stk vårløk
200 g sukkererter
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Varm smør i en kjele og fres forsiktig finhakket hvitløk og ingefær.Tilsett grønn karripasta og la den frese med en kort stund. Tilsett vann, buljongterning, melk og crème fraîche .
    2. Ha revet limeskall og 2 ss presset limesaft i suppen sammen med stjerneanis. La suppen koke uten lokk i ca. 10 minutter.
    3. Skjær kyllingfilet i små terninger, hakk vårløk og skjær sukkererter i strimler.
    4. Varm en stekepanne, ha i smør og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Vend i vårløk og sukkererter og la det frese med i ca. 2 minutter.
Tips!

Nybakte horn med kremost er veldig godt til denne suppa.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    6 år siden
    Smaken er god den, men den skiller seg og ser ikke lekker ut! Melk og lime? Det må vel bare gå skeis? Har noen et godt råd?

    Kommenter  (36)


  • Tonje

    7 år siden
    Kjempegod suppe! Har laget den flere ganger og får alltid skryt av gjestene.

    Kommenter  (3)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Det var hyggelig å høre!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat