Kremet grønn karrisuppe
Enkel•20 min min
Suppe med ingredienser typisk for thaikjøkkenet. Denne suppen har en frisk smak av ingefær og grønn karri.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ss
-
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
-
1 ssfersk, finhakket ingefær
-
1 ssgrønn karripasta
-
5 dlvann
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
4 dl
-
2 dl
-
1 stkrevet skall av lime
-
2 sspresset limesaft
-
1 stkstjerneanis
-
2 stkkyllingfileter
-
4 stkvårløk
-
200 gsukkererter
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Varm smør i en kjele og fres forsiktig finhakket hvitløk og ingefær.Tilsett grønn karripasta og la den frese med en kort stund. Tilsett vann, buljongterning, melk og crème fraîche .
-
2
Ha revet limeskall og 2 ss presset limesaft i suppen sammen med stjerneanis. La suppen koke uten lokk i ca. 10 minutter.
-
3
Skjær kyllingfilet i små terninger, hakk vårløk og skjær sukkererter i strimler.
-
4
Varm en stekepanne, ha i smør og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Vend i vårløk og sukkererter og la det frese med i ca. 2 minutter.