Kremet grønn karrisuppe

Kremet grønn karrisuppe

3
  • Enkel
  • 20 min
Suppe med ingredienser typisk for thaikjøkkenet. Denne suppen har en frisk smak av ingefær og grønn karri.

Ingredienser

1 ss TINE Meierismør
2 stk finhakkede hvitløksfedd
1 ss fersk, finhakket ingefær
1 ss grønn karripasta
5 dl vann
2 stk hønsebuljongterninger
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk revet skall av lime
2 ss presset limesaft
1 stk stjerneanis
2 stk kyllingfileter
4 stk vårløk
200 g sukkererter
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Varm smør i en kjele og fres forsiktig finhakket hvitløk og ingefær.Tilsett grønn karripasta og la den frese med en kort stund. Tilsett vann, buljongterning, melk og crème fraîche .
    2. Ha revet limeskall og 2 ss presset limesaft i suppen sammen med stjerneanis. La suppen koke uten lokk i ca. 10 minutter.
    3. Skjær kyllingfilet i små terninger, hakk vårløk og skjær sukkererter i strimler.
    4. Varm en stekepanne, ha i smør og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Vend i vårløk og sukkererter og la det frese med i ca. 2 minutter.
Tips

Nybakte horn med kremost er veldig godt til denne suppa.

Kommentarer

  • Anne

    7 år siden
    Smaken er god den, men den skiller seg og ser ikke lekker ut! Melk og lime? Det må vel bare gå skeis? Har noen et godt råd?

     (5)


Det er mye kjærlighet i god mat