placeholder image
3

Kremet grønn karrisuppe

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe med ingredienser typisk for thaikjøkkenet. Denne suppen har en frisk smak av ingefær og grønn karri.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ssTINE Meierismør
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
1 ssfersk, finhakket ingefær
1 ssgrønn karripasta
5 dlvann
2 stkhønsebuljongterninger
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkrevet skall av lime
2 sspresset limesaft
1 stkstjerneanis
2 stkkyllingfileter
4 stkvårløk
200 gsukkererter
1 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Varm smør i en kjele og fres forsiktig finhakket hvitløk og ingefær.Tilsett grønn karripasta og la den frese med en kort stund. Tilsett vann, buljongterning, melk og crème fraîche .
    2. Ha revet limeskall og 2 ss presset limesaft i suppen sammen med stjerneanis. La suppen koke uten lokk i ca. 10 minutter.
    3. Skjær kyllingfilet i små terninger, hakk vårløk og skjær sukkererter i strimler.
    4. Varm en stekepanne, ha i smør og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Vend i vårløk og sukkererter og la det frese med i ca. 2 minutter.

Tips:

Nybakte horn med kremost er veldig godt til denne suppa.

Kommentarer