Blomkålsuppe med bacon

Blomkålsuppe med bacon

1
70
Enkel20 min
Et blomkålhode er utgangspunktet for denne mettende middagsretten. Garnityret setter en syrlig og spennende smak på suppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    blomkål (ca 300g)
  • 8 dl
    hønsebuljong
  • ½ dl
    hvitvin
  • 2 dl

Garnityr

  • 150 g
    bacon (stekte småbiter)
  • 2 ss
    hakket persille
  • 1 ss
    revet sitronskall

Dressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens blomkålhodet og skjær det i mindre biter. legg blomkålbitene i en kjele sammen med buljong og vin.

  2. 2

    Kok opp og la det koke 8 - 10 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Garnityr

  1. 3

    Stek baconbitene og bland dem med hakket persille og revet sitronskall.

Dressing

  1. 4

    Bland Crème Fraîche og revet Jarlsberg

    Tips

    Du velger selv om du vil bruke TINE Lett Crème Fraîche eller TINE Crème Fraîche.

  2. 5

    Server suppen med bacongarnityret, dressingen i skåler ved siden av, og gjerne et godt brød til.

Del denne oppskriften: