Blomkålsuppe med bacon

Blomkålsuppe med bacon

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 20 min
Et blomkålhode er utgangspunktet for denne mettende middagsretten. Garnityret setter en syrlig og spennende smak på suppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk blomkål (ca 300g)
8 dl hønsebuljong
½ dl hvitvin
2 dl TINE Matfløte

Garnityr

150 g bacon (stekte småbiter)
2 ss hakket persille
1 ss revet sitronskall

Dressing

1 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Rens blomkålhodet og skjær det i mindre biter. legg blomkålbitene i en kjele sammen med buljong og vin.
    2. Kok opp og la det koke 8 - 10 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
  1. Garnityr

    1. Stek baconbitene og bland dem med hakket persille og revet sitronskall.
  2. Dressing

    1. Bland Crème Fraîche og revet Jarlsberg
      Tips!

      Du velger selv om du vil bruke TINE Lett Crème Fraîche eller TINE Crème Fraîche.

    2. Server suppen med bacongarnityret, dressingen i skåler ved siden av, og gjerne et godt brød til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    7 år siden
    En suppe som både var kjapp å lage og samtidig smakte veldig godt! Ingen vits i suppeposer heretter....

    Kommenter  (24)


Det er mye kjærlighet i god mat