Tomatpai med Østavind®
Enkel•40 min min
Enklere blir det ikke. Oppskrift på hjemmelaget pai uten egg som lages i en fei, og smaker nydelig med løk, spinat, tomat og masse ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
-
150 g
-
100 g
-
1 stkrødløk
-
4 stktomater
-
100 gfrisk spinat
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Til servering
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Rull ut paideigen på et stekebrett med bakepapiret fremdeles på undersiden.
-
2
Smør crème fraîche utover, men la det være en ren kant på ca. 3 cm rundt hele. Riv Østavind og fordel utover.
Tips
Lag gjerne paideig fra bunnene av, gjerne grov. Du kan selvfølgelig også lage den i en paiform om du ønsker det.
-
3
Del løk og tomat i skiver. Fordel spinat, løk og tomat utover og brett den rene kanten inn over fyllet slik at du får en dobbel kant. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i ca. 30 minutter.
-
4
Riv ekstra Østavind over og server.