Tomatpai med Østavind

Tomatpai med Østavind®

2
38
Enkel40 min
Enklere blir det ikke. Oppskrift på hjemmelaget pai uten egg som lages i en fei, og smaker nydelig med løk, spinat, tomat og masse ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Rull ut paideigen på et stekebrett med bakepapiret fremdeles på undersiden.

  2. 2

    Smør crème fraîche utover, men la det være en ren kant på ca. 3 cm rundt hele. Riv Østavind og fordel utover.

    Tips

    Lag gjerne paideig fra bunnene av, gjerne grov. Du kan selvfølgelig også lage den i en paiform om du ønsker det.

  3. 3

    Del løk og tomat i skiver. Fordel spinat, løk og tomat utover og brett den rene kanten inn over fyllet slik at du får en dobbel kant. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i ca. 30 minutter.

  4. 4

    Riv ekstra Østavind over og server.

Tips

Server gjerne paien toppet med fersk pesto for mer farge og smak. 

Del denne oppskriften: