placeholder image
0

Aspargespai

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En kjapp og deilig kjøttfri pai med bakt asparges, Crème Fraîche og hvitløkssmør løfter dagen. Perfekt til meet free monday!

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gasparges
3 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
1 ssfinrevet sitronskall
½ tssalt
¼ tspepper
1 stkNå® Paibunn
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
200 gTINE Revet Lettost 17% fett

Til servering

1 dlpinjekjerner
100 gruccola

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 180 °C. Skrell asparges og knekk av den nederste delen ved behov.
    2. Legg asparges i en ildfast form og legg på smør. Finhakk hvitløk og dryss over med revet sitronskall, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
    3. Rull paideig ut på et stekebrett, brett kantene dobbelt, prikk med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 10 minutter.
    4. Bre Crème Fraîche utover den forstekte paideigen og strø på ost, fordel asparges med hvitløksmør over. Stek i ovnen til gyllen, ca. 10 minutter.

      Tips:

      Pensler du kanten med et sammenvispet egg får den en fin og gyllen farge.

    5. Rist pinjekjernene i en tørr panne og dryss over ved servering sammen med rucola.

Tips:

Det går naturligvis helt fint å lage din egen paideig, bare husk å beregne litt bedre tid. Lag den gjerne grov med sammalt mel for en enda sunnere variant.

Kommentarer