Skip to main content

Aspargespai

Enkel
45min

En kjapp og deilig kjøttfri pai med bakt asparges, TINE® Petite Fraîche og hvitløkssmør løfter dagen. Perfekt til meet free monday!

4.5
(13)
Next ImageAspargespai

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
asparges
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
finrevet sitronskall
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
ferdig paibunn

Til servering

1 dl
pinjekjerner
100 g
ruccola

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Skrell asparges og knekk av den nederste delen ved behov.

  2. Legg asparges i en ildfast form og legg på smør. Finhakk hvitløk og dryss over med revet sitronskall, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.

  3. Rull paideig ut på et stekebrett, brett kantene dobbelt, prikk med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 10 minutter.

  4. Bre TINE® Petite Fraîche utover den forstekte paideigen og strø på ost, fordel asparges med hvitløksmør over. Stek i ovnen til gyllen, ca. 10 minutter.

    Tips

    Pensler du kanten med et sammenvispet egg får den en fin og gyllen farge.

  5. Rist pinjekjernene i en tørr panne og dryss over ved servering sammen med ruccola.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det går naturligvis helt fint å lage din egen paideig, bare husk å beregne litt bedre tid. Lag den gjerne grov med sammalt mel for en enda sunnere variant.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter