
Aspargespai
En kjapp og deilig kjøttfri pai med bakt asparges, TINE® Petite Fraîche og hvitløkssmør løfter dagen. Perfekt til meet free monday!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 180 °C. Skrell asparges og knekk av den nederste delen ved behov.
- 2
Legg asparges i en ildfast form og legg på smør. Finhakk hvitløk og dryss over med revet sitronskall, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
- 3
Rull paideig ut på et stekebrett, brett kantene dobbelt, prikk med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 10 minutter.
- 4
Bre TINE® Petite Fraîche utover den forstekte paideigen og strø på ost, fordel asparges med hvitløksmør over. Stek i ovnen til gyllen, ca. 10 minutter.
Tips
Pensler du kanten med et sammenvispet egg får den en fin og gyllen farge.
- 5
Rist pinjekjernene i en tørr panne og dryss over ved servering sammen med ruccola.
Tips
Det går naturligvis helt fint å lage din egen paideig, bare husk å beregne litt bedre tid. Lag den gjerne grov med sammalt mel for en enda sunnere variant.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



