
Aspargespai
Enkel•45 min min
En kjapp og deilig kjøttfri pai med bakt asparges, TINE® Petite Fraîche og hvitløkssmør løfter dagen. Perfekt til meet free monday!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gasparges
-
3 ss
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssfinrevet sitronskall
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stkferdig paibunn
-
3 dl
-
200 g
Til servering
-
1 dlpinjekjerner
-
100 gruccola
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 180 °C. Skrell asparges og knekk av den nederste delen ved behov.
-
2
Legg asparges i en ildfast form og legg på smør. Finhakk hvitløk og dryss over med revet sitronskall, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
-
3
Rull paideig ut på et stekebrett, brett kantene dobbelt, prikk med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 10 minutter.
-
4
Bre TINE® Petite Fraîche utover den forstekte paideigen og strø på ost, fordel asparges med hvitløksmør over. Stek i ovnen til gyllen, ca. 10 minutter.
Tips
Pensler du kanten med et sammenvispet egg får den en fin og gyllen farge.
-
5
Rist pinjekjernene i en tørr panne og dryss over ved servering sammen med ruccola.