Pai med skinke og blåmuggost

Pai med skinke og blåmuggost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
Oppskrift på pai med blåmuggost og røkt skinke. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform, ca. 26 cm

Nå Paibunn:

1 stk Nå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 g TINE Meierismør (mykt)
3 dl hvetemel
2 ss vann

Paifyll:

125 g Norzola eller Selbu Blå
3 dl TINE Matfløte
3 stk egg
1 stk purre eller vårløk
150 g skinke røkt, i terninger

Tilbehør:

20 blader basilikum
12 stk cherrytomater

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn:

    1. Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
    2. Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.
    3. Pakk deigen inn og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
    4. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
  2. Paifyll:

    1. Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg. Vask purre godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk, finsnitter du den. Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
    2. Stek midt i ovnen i 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
  3. Tilbehør:

    1. Pynt paien med basilikumblader og server med cherrytomater.
Tips!

Blåmuggosten gir en fyldig smak, men den kan være litt salt, så vær forsiktig når du salter. Du kan også bruke vanlig revet gulost istedenfor blåmuggost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat