Pai med skinke og blåmuggost
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Nå Paibunn:
-
1 stkferdig paibunn
Eller lag din egen paibunn:
-
150 gTINE® Meierismør (mykt)
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
Paifyll:
-
125 gNorzola® eller Selbu Blå
-
3 dl
-
3 stkegg
-
1 stkpurre eller vårløk
-
150 gskinke røkt, i terninger
Tilbehør:
-
20 bladerbasilikum
-
12 stkcherrytomater
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn:
-
2
Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
-
3
Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.
-
4
Pakk deigen inn og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
-
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll:
-
6
Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg. Vask purre godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk, finsnitter du den. Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
-
7
Stek midt i ovnen i 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Tilbehør:
-
8
Pynt paien med basilikumblader og server med cherrytomater.