Oppskrift på Pai med skinke og blåmuggost
0

Pai med skinke og blåmuggost

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på pai med blåmuggost og røkt skinke. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform, ca. 26 cm

Ingredienser

Nå Paibunn:

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 gTINE Meierismør (mykt)
3 dlhvetemel
2 ssvann

Paifyll:

125 gNorzola eller Selbu Blå
3 dlTINE Matfløte
3 stkegg
1 stkpurre eller vårløk
150 gskinke røkt, i terninger

Tilbehør:

20 bladerbasilikum
12 stkcherrytomater

Slik gjør du det

  • Nå Paibunn:

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Hjemmelaget paibunn:

    1. Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
    2. Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.
    3. Pakk deigen inn og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
    4. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
  • Paifyll:

    1. Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg. Vask purre godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk, finsnitter du den. Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
    2. Stek midt i ovnen i 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
  • Tilbehør:

    1. Pynt paien med basilikumblader og server med cherrytomater.

Tips:

Blåmuggosten gir en fyldig smak, men den kan være litt salt, så vær forsiktig når du salter. Du kan også bruke vanlig revet gulost istedenfor blåmuggost.

Kommentarer