Løkpai med Kesam®

Løkpai med Kesam®

6
12
Enkel120 min
En vegetarisk middagspai med grov bunn og frisk salat til. Et god alternativ til en kjøttfri middag eller som del av en tapasbuffet.

Ingredienser

Antall porsjoner

PAIBUNN

FYLL

SALAT

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn Kesam og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.

  2. 2

    Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter.

  3. 3

    Skrell og grovsnitt løk og vårløk. Fres løken myk i smør i en panne, ca. 15 minutter, og krydre med salt og pepper. Løken skal være myk og lett karamellisert. Fordel løken i paiskallet.

    Tips

    En løkpai blir aller best når løken stekes lenge nok i forkant slik at sødmen kommer godt fram.

  4. 4

    Visp sammen egg, Kesam, salt, pepper og ost og hell over. Stek paien i ovnen i 25-35 minutter eller til den er gyllen og eggestanden har satt seg.

  5. 5

    Skrell og del avokado i biter. Grovhakk blomkål og finsnitt løk. Del tomat i to og bland alt med salat i en bolle. Hell over litt olje og eddik og smak til med salt og pepper.

  6. 6

    Pynt paien med frisk ruccola og crème fraîche og server med salat.

Tips

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig paibunn.

Del denne oppskriften: