Løkpai med Kesam®
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
PAIBUNN
-
2 dlhvetemel
-
1 dlsammalt hvete, fin
-
50 g
-
1 dl
-
3 sskaldt vann
FYLL
-
3 stkrødløk
-
1 stkløk
-
1 buntvårløk
-
2 ss
-
6 stkegg
-
2 dl
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 ½ dl
SALAT
-
2 stkavokado
-
½ stkblomkål
-
½ stkrødløk
-
12 stkcherrytomater
-
8 dlsmåbladet salat
-
2 dlruccola
-
6 ss
Slik gjør du det
-
1
Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn Kesam og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
-
2
Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter.
-
3
Skrell og grovsnitt løk og vårløk. Fres løken myk i smør i en panne, ca. 15 minutter, og krydre med salt og pepper. Løken skal være myk og lett karamellisert. Fordel løken i paiskallet.
Tips
En løkpai blir aller best når løken stekes lenge nok i forkant slik at sødmen kommer godt fram.
-
4
Visp sammen egg, Kesam, salt, pepper og ost og hell over. Stek paien i ovnen i 25-35 minutter eller til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
-
5
Skrell og del avokado i biter. Grovhakk blomkål og finsnitt løk. Del tomat i to og bland alt med salat i en bolle. Hell over litt olje og eddik og smak til med salt og pepper.
-
6
Pynt paien med frisk ruccola og crème fraîche og server med salat.