placeholder image
2

Løkpai med Kesam®

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En vegetarisk middagspai med grov bunn og frisk salat til. Et god alternativ til en kjøttfri middag eller som del av en tapasbuffet.

Antall porsjoner

6

Ingredienser

PAIBUNN

2 dlhvetemel
1 dlsammalt hvete, fin
50 gTINE Meierismør
1 dlKesam® Mager Naturell 300 g
3 sskaldt vann

FYLL

3 stkrødløk
1 stkløk
1 buntvårløk
2 ssTINE Meierismør
6 stkegg
2 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 tssalt
½ tspepper
1 ½ dlTINE Revet Lettost 17% fett

SALAT

2 stkavokado
½ stkblomkål
½ stkrødløk
12 stkcherrytomater
8 dlsmåbladet salat
2 dlruccola
6 ssTINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn Kesam og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter.
    3. Skrell og grovsnitt løk og vårløk. Fres løken myk i smør i en panne, ca. 15 minutter, og krydre med salt og pepper. Løken skal være myk og lett karamellisert. Fordel løken i paiskallet.

      Tips:

      En løkpai blir aller best når løken stekes lenge nok i forkant slik at sødmen kommer godt fram.

    4. Visp sammen egg, Kesam, salt, pepper og ost og hell over. Stek paien i ovnen i 25-35 minutter eller til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
    5. Skrell og del avokado i biter. Grovhakk blomkål og finsnitt løk. Del tomat i to og bland alt med salat i en bolle. Hell over litt olje og eddik og smak til med salt og pepper.
    6. Pynt paien med frisk ruccola og crème fraîche og server med salat.

Tips:

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig Nå® Paibunn.

Kommentarer