Løkpai med Kesam®

Løkpai med Kesam®

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 120 min
En vegetarisk middagspai med grov bunn og frisk salat til. Et god alternativ til en kjøttfri middag eller som del av en tapasbuffet.

Ingredienser

Antall porsjoner

PAIBUNN

2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
50 g TINE Meierismør
1 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
3 ss kaldt vann

FYLL

3 stk rødløk
1 stk løk
1 bunt vårløk
2 ss TINE Meierismør
6 stk egg
2 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
1 ts salt
½ ts pepper
1 ½ dl TINE Revet Lettost 17% fett

SALAT

2 stk avokado
½ stk blomkål
½ stk rødløk
12 stk cherrytomater
8 dl småbladet salat
2 dl ruccola
6 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn Kesam og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter.
    3. Skrell og grovsnitt løk og vårløk. Fres løken myk i smør i en panne, ca. 15 minutter, og krydre med salt og pepper. Løken skal være myk og lett karamellisert. Fordel løken i paiskallet.
      Tips!

      En løkpai blir aller best når løken stekes lenge nok i forkant slik at sødmen kommer godt fram.

    4. Visp sammen egg, Kesam, salt, pepper og ost og hell over. Stek paien i ovnen i 25-35 minutter eller til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
    5. Skrell og del avokado i biter. Grovhakk blomkål og finsnitt løk. Del tomat i to og bland alt med salat i en bolle. Hell over litt olje og eddik og smak til med salt og pepper.
    6. Pynt paien med frisk ruccola og crème fraîche og server med salat.
Tips!

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig Nå® Paibunn.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kenneth

    2 måneder siden
    Fungerer oppskriften like bra om man halverer ingrediensene for en mindre pai?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Kenneth,

      Det skal gå helt fint :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Helene

    1 år siden
    Hei. Har ikke kjøkkenmaskin med kniv, kan jeg lage deigen på en annen måte?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Helene, Ja du kan lage den for hånd med bakebolle og sleiv, men dette kan være ganske tungt for hendene. Husk å la smøret bli litt romtemperert før u starter for at det skal være litt enklere :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Kristin Andersen

    1 år siden
    Veldig god med dryss av basilikum i løkblandingen. Fikk ikke helt til paibunnen, den ble hard og tynn.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Kristin, Så godt å høre at du syns det ble veldig godt selv om bunnen ikke ble helt som den skulle :) Tips til neste gang kan være å la deigen hvile litt lenger i kjøleskapet og eventuelt ha i litt mer an til du får den konsistensen du ønsker :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat