Grønn pai
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 g
-
3 ssvann
Fyll
-
1 buntasparges
-
2 stkgrønn paprika
-
200 gspinat
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
3 stkegg
-
3 dl
-
2 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
-
7
Forvell aspargesen, det vil si kok raskt opp i rikelig vann og avkjøl i kaldt vann. Skjær paprika og hvitløk i biter. Surr spinat, paprika og hakket hvitløk i en panne, til spinaten har falt sammen.
-
8
Bland sammen eggene med fløte, salt og pepper. Dryss den revne osten på deigen i paiformen. Fordel paprika, spinat og aspages over, og hell til siste over eggeblandingen.
-
9
Stek paien i nedre del av ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter til paien er ferdig, og eggestanden har satt seg.