Grønn Pai

Grønn pai

0
10
Enkel80 min
Dette er en enkel oppskrift på en grønn pai, som er god alene eller med røkt fisk eller kjøtt ved siden av. Pai er fint å severe både til lunsj og middag, eller når du får venner på besøk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. 6

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. 7

    Forvell aspargesen, det vil si kok raskt opp i rikelig vann og avkjøl i kaldt vann. Skjær paprika og hvitløk i biter. Surr spinat, paprika og hakket hvitløk i en panne, til spinaten har falt sammen.

  2. 8

    Bland sammen eggene med fløte, salt og pepper. Dryss den revne osten på deigen i paiformen. Fordel paprika, spinat og aspages over, og hell til siste over eggeblandingen.

  3. 9

    Stek paien i nedre del av ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter til paien er ferdig, og eggestanden har satt seg.

Tips

For at paibunnen skal holde seg bedre når du steker den, kan du sette formen kledd med paibunn i kjøleskapet eller fryseren en stund før du fyller den.

Del denne oppskriften: