Brokkolipai med blåmuggost og nøtter
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
3 ssvann
Fyll
-
700 gbrokkoli (frossen kan også brukes)
-
1 stkløk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 dlstenfrie oliven
-
3 sshakkede valnøtter
-
1 dlmarinerte soltørket tomat
-
75 gsmuldret Selbu Blå® Original eller annen blåmuggost
-
3 stkegg
-
2 dlrevet Norvegia® Original eller annen revet ost
-
3 dl
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
4 ssfrisk rosmarin
Pynt ved servering
-
1 dlsorte oliven
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Prikk gjerne med gaffel i bunnen. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
eller lag din egen paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
-
7
Del brokkolien i buketter og kok den nesten myk i ca. 5 minutter. La den renne av. Hakk løken og stek den i smør i en panne til løken blir myk.
-
8
Bland brokkoli, løk, oliven, hakkede nøtter og oppdelte tomater. Legg halvparten i paiskallet, strø over et lag med blåmuggost og legg på resten av fyllet. Visp sammen egg, revet ost, matfløte, salt og pepper. Hell dette i paiskallet.
-
9
Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Pynt med rosmarin og oliven ved servering.