Spaghetti med rødbetpesto
Enkel•80 min min
En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkrødbeter
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ssolivenolje
-
1 dlpinjekjerner
-
1 dlparmesan
-
3 sshakket frisk basilikum
-
3 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sssitronsaft
-
400 gspaghetti
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.
-
2
Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
-
3
Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.
Tips
Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.
-
4
Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.
Tips
Godt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.