Håndkle og blad
Spaghetti med rødbetpesto
(2828)

Spaghetti med rødbetpesto

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkrødbeter
1 stkhvitløksfedd
2 ssolivenolje
1 dlpinjekjerner
1 dlparmesan
3 sshakket frisk basilikum
3 ssTINE Crème Fraîche Original
½ tssalt
¼ tspepper
1 sssitronsaft
400 gspagetti
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.
    2. Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
    3. Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.

    4. Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.
      Blått hjerte
      Tips!

      Godt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.

Blått hjerte
Tips!

Denne rødbetepestoen kan også serveres som dipp til friske grønnsaker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat