Spaghetti med rødbetpesto

Spaghetti med rødbetpesto

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 80 min
En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk rødbeter
1 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 dl pinjekjerner
1 dl parmesan
3 ss hakket frisk basilikum
3 ss TINE Crème Fraîche Original
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss sitronsaft
400 g spagetti

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.
    2. Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
    3. Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.
      Tips!

      Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.

    4. Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.
      Tips!

      Godt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.

Tips!

Denne rødbetepestoen kan også serveres som dipp til friske grønnsaker.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat