Spaghetti med rødbetpesto

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkrødbeter
1 stkhvitløksfedd
2 ssolivenolje
1 dlpinjekjerner
1 dlparmesan
3 sshakket frisk basilikum
3 ssTINE Crème Fraîche Original
½ tssalt
¼ tspepper
1 sssitronsaft
400 gspagetti
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.
    2. Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
    3. Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.

      Tips:

      Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.

    4. Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.

      Tips:

      Godt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.

Tips:

Denne rødbetepestoen kan også serveres som dipp til friske grønnsaker.

Kommentarer

  Legg til kommentar