Spaghetti med rødbetpesto
En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.
Enkel•1 t 20 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk rødbeter
- 1 stykk hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje
- 1 dl pinjekjerner
- 1 dl parmesan
- 3 ss hakket frisk basilikum
- 3 ss TINE® Crème Fraîche Original
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss sitronsaft
- 400 g spaghetti
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.
2
Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
3
Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.
TipsBytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.
4
Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.
TipsGodt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.
TipsDenne rødbetepestoen kan også serveres som dipp til friske grønnsaker.