Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøttfrie kjøttboller
-
150 gkjeks , Kaptein-kjeks eller annen ikke-søt kjeks
-
100 ghakkede valnøtter
-
100 gfinhakket løk
-
125 g
-
3 stkegg
-
¼ tssalt
-
2 ssolivenolje eller smør til steking
Pastasaus
-
1 stkgrovhakket løk
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ssolivenolje eller smør til steking
-
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
1 dlvann
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
2 ssoregano
-
3 stklaurbærblader
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Spaghetti
-
400 g(ukokt) spaghetti
Slik gjør du det
-
1
Legg kjeksen i et kjøkkenhåndkle, knyt igjen og knuse dem ved å slå kjeksen mot kjøkkenbenken.
-
2
Bland valnøtter, løk, ost og knuste kjeks med egg og salt, og form massen til små små kjøttboller. Stek "kjøttbollene" i en stekepanne tilsatt olje på middels sterk varme, til de blir gyllenbrune. Når de er ferdig stekt, heller du bollene og kraften som ble igjen i pannen opp i pastasausen
Tips
Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene
Pastasaus
-
3
Varm olje i en kjele, og stek løken på middels sterk varme i til den blir blank. Press hvitløk og bland det med løken.
-
4
Tilsett hermetiske tomater, vann, buljong, oregano, laurbærblad, salt og pepper. La det koke opp. Når det koker, skru ned varmen slik at det så vidt koker.
Spaghetti
-
5
Kok spaghettien som anvist på pakken. Sil fra vannet før servering.
-
6
Server nykokt spaghetti sammen med kjøttfrie kjøttboller og god pastasaus.