Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

Enkel
30min

Spaghetti med kjøttboller i god pastasaus er en sikker barnevinner rundt de aller fleste middagsbord. I denne oppskriften er kjøttbollene helt fri for kjøtt.

3.9
(43)
Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

Ingredienser

Kjøttfrie kjøttboller

150 g
kjeks, Kaptein-kjeks eller annen ikke-søt kjeks
100 g
hakkede valnøtter
100 g
finhakket løk
125 g
Norvegia® Revet
3 stk
egg
¼ ts
salt
2 ss
olivenolje eller smør til steking

Pastasaus

1 stk
grovhakket løk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje eller smør til steking
400 g
hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
2 ss
oregano/mynte
3 stk
laurbærblad
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Spaghetti

400 g
(ukokt) spaghetti

Slik gjør du

  1. Tips

    Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene

Pastasaus

Spaghetti

Tips

Det er en generell regel på mengde beregning av pasta til hovedrett, og det er 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt.

Flere fristende oppskrifter