Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt
Enkel
30min
Spaghetti med kjøttboller i god pastasaus er en sikker barnevinner rundt de aller fleste middagsbord. I denne oppskriften er kjøttbollene helt fri for kjøtt.
3.9
(43)

Ingredienser
Kjøttfrie kjøttboller
150 g
kjeks, Kaptein-kjeks eller annen ikke-søt kjeks
100 g
hakkede valnøtter
100 g
finhakket løk
125 g
Norvegia® Revet
3 stk
egg
¼ ts
salt
2 ss
olivenolje eller smør til steking
Pastasaus
1 stk
grovhakket løk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje eller smør til steking
400 g
hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
2 ss
oregano/mynte
3 stk
laurbærblad
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Spaghetti
400 g
(ukokt) spaghetti
Slik gjør du
Tips
Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene
Pastasaus
Spaghetti
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Det er en generell regel på mengde beregning av pasta til hovedrett, og det er 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt.



