Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

5
28
Enkel30 min
Spaghetti med kjøttboller i god pastasaus er en sikker barnevinner rundt de aller fleste middagsbord. I denne oppskriften er kjøttbollene helt fri for kjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttfrie kjøttboller

  • 150 g
    kjeks , Kaptein-kjeks eller annen ikke-søt kjeks
  • 100 g
    hakkede valnøtter
  • 100 g
    finhakket løk
  • 125 g
    Norvegia® Revet eller annen revet gulost
  • 3 stk
    egg
  • ¼ ts
    salt
  • 2 ss
    olivenolje eller smør til steking

Pastasaus

  • 1 stk
    grovhakket løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    olivenolje eller smør til steking
  • 400 g
    hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
  • 1 dl
    vann
  • 1 stk
    grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss
    oregano
  • 3 stk
    laurbærblader
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Spaghetti

  • 400 g
    (ukokt) spaghetti

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg kjeksen i et kjøkkenhåndkle, knyt igjen og knuse dem ved å slå kjeksen mot kjøkkenbenken.

  2. 2

    Bland valnøtter, løk, ost og knuste kjeks med egg og salt, og form massen til små små kjøttboller. Stek "kjøttbollene" i en stekepanne tilsatt olje på middels sterk varme, til de blir gyllenbrune. Når de er ferdig stekt, heller du bollene og kraften som ble igjen i pannen opp i pastasausen

    Tips

    Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene

Pastasaus

  1. 3

    Varm olje i en kjele, og stek løken på middels sterk varme i til den blir blank. Press hvitløk og bland det med løken.

  2. 4

    Tilsett hermetiske tomater, vann, buljong, oregano, laurbærblad, salt og pepper. La det koke opp. Når det koker, skru ned varmen slik at det så vidt koker.

Spaghetti

  1. 5

    Kok spaghettien som anvist på pakken. Sil fra vannet før servering.

  2. 6

    Server nykokt spaghetti sammen med kjøttfrie kjøttboller og god pastasaus.

Tips

Det er en generell regel på mengde beregning av pasta til hovedrett, og det er 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt.

Del denne oppskriften: