Pasta med valnøttsaus

Pasta med valnøttsaus

0
20
Enkel20 min
I en travel hverdag er det supert å lage enkle pastaretter. Her har du oppskrift på en kjapp og mettende vegetarisk pastarett med smakfull valnøttsaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 50 g
    pinjekjerner
  • 400 g
    tagliatelle eller annen god pasta
  • 200 g
    sukkererter

Valnøttsaus

  • 150 g
    valnøtter
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 2 ss
    olivenolje
  • ¼ ts
    havsalt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 3 dl
    TINE® Matfløte eller Kremfløte

Til servering

  • 50 g
    Jarlsberg® Revet eller annen god ost
  • 100 g
    spirer
  • 10 stk
    hakkede valnøtter til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme.

  2. 2

    Kok pastaen "al dente" i godt saltet vann. Kok sukkerertene ved siden av.

  3. 3

    Ha deretter pinjekjerner og valnøtter, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en food processor.

  4. 4

    Kok opp fløten, slå den over nøttene og miks til en nesten glatt saus. Bland valnøttsausen med den nykokte pastaen.

  5. 5

    Server pastaen med revet ost, sukkererter, spirer og hakkede valnøtter.

Tips

Hvis du ønsker kjøtt til denne pastaretten, smaker kylling, strimlet skinke eller bacon godt i. 

Del denne oppskriften: