Pasta med valnøttsaus

Pasta med valnøttsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
I en travel hverdag er det supert å lage enkle pastaretter. Her har du oppskrift på en kjapp og mettende vegetarisk pastarett med smakfull valnøttsaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g pinjekjerner
400 g tagliatelle eller annen god pasta
200 g sukkererter

Valnøttsaus

150 g valnøtter
1 stk finhakket hvitløksfedd
2 ss olivenolje
¼ ts havsalt
¼ g nykvernet pepper
3 dl TINE Matfløte eller Kremfløte

Til servering

50 g Jarlsberg® Revet eller annen god ost
100 g spirer
10 stk hakkede valnøtter til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme.
    2. Kok pastaen "al dente" i godt saltet vann. Kok sukkerertene ved siden av.
    3. Ha deretter pinjekjerner og valnøtter, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en food processor.
    4. Kok opp fløten, slå den over nøttene og miks til en nesten glatt saus. Bland valnøttsausen med den nykokte pastaen.
    5. Server pastaen med revet ost, sukkererter, spirer og hakkede valnøtter.
Tips!

Hvis du ønsker kjøtt til denne pastaretten, smaker kylling, strimlet skinke eller bacon godt i.

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat