Oppskrift på Pasta med valnøttsaus

Pasta med valnøttsaus

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I en travel hverdag er det supert å lage enkle pastaretter. Her har du oppskrift på en kjapp og mettende vegetarisk pastarett med smakfull valnøttsaus.

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gpinjekjerner
400 gtagliatelle eller annen god pasta
200 gsukkererter

Valnøttsaus

150 gvalnøtter
1 stkfinhakket hvitløksfedd
2 ssolivenolje
¼ tshavsalt
¼ gnykvernet pepper
3 dlTINE Matfløte eller Kremfløte

Til servering

50 gJarlsberg® Revet eller annen god ost
100 gspirer
10 stkhakkede valnøtter til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme.
    2. Kok pastaen "al dente" i godt saltet vann. Kok sukkerertene ved siden av.
    3. Ha deretter pinjekjerner og valnøtter, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en food processor.
    4. Kok opp fløten, slå den over nøttene og miks til en nesten glatt saus. Bland valnøttsausen med den nykokte pastaen.
    5. Server pastaen med revet ost, sukkererter, spirer og hakkede valnøtter.

Tips:

Hvis du ønsker kjøtt til denne pastaretten, smaker kylling, strimlet skinke eller bacon godt i.

 

Kommentarer