Pasta med blåmuggostesaus, brokkoli og valnøtter

Pasta med blåmuggostsaus, brokkoli og valnøtter

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Oppskrift på lettvint og smakfull pastamiddag. Retten kan også passe for vegetarianere, dersom du kutter ut skinken.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g nykokt penne eller annen pasta
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
140 g Selbu Blå eller annen blåmuggost
250 g brokkoli
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 dl hakkede valnøtter
200 g spekeskinke

Slik gjør du det

    1. Kok pasta etter anvisning på pakningen.
    2. Kok opp creme fraiche. Smuldre i blåmuggost og sett til siden.
    3. Forvell brokkoli, og legg noen buketter til side. Vend resten av brokkolien i sausen. Kjør til en glatt saus med stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper.
    4. Del brokkolien i mindre biter og bland i sausen.
    5. Bland saus og nykokt pasta. Legg på serveringsfat, strø over valnøtter, og legg på skiver av spekeskinke og brokkolibuketter.
Tips!

Forvelle, blanchere: La faste matvarer ligge noen minutter i kokende vann, som siden slås bort. Gjøres før dypfrysing og koking eller steking av visse grønnsaker og sopp for å inaktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak. Kål og løk blir lettere å fordøye etter forvelling. Kilde: Store Norske Leksikon

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Cathrine

    3 år siden
    Jeg laget denne retten, men la til en kokt blomkål i buketter. Det ble veldig godt :-)

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Cathrine, Takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips. Det går helt fint å bruke andre grønnsaker også, slik som gulrot eller asparges :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat