Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater

Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater

0
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
Kyllingfilet med soltørket tomat, fersk basilikum og den smakfulle Jarlsberg®-osten vi er så glade i.

Ingredienser

4 stk kyllingfileter
½ ts salt
¼ ts pepper
4 stk soltørkede tomater
4 ss basilikumblader (finhakket)
200 g Jarlsberg® Original (skåret i staver)
8 stk trepinner (evt. bommullshyssing)
150 g Jarlsberg® Original , revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Skjær et dypt snitt i hver kyllingfilet og dryss i salt og pepper. Strimle tomat og fordel dem i lommene sammen med basilikum og Jarlsberg®. Fest lommene sammen med tannpirkere eller surr med bomullshyssing.
    3. Legg filetene i et ildfast fat. Dryss over litt salt og pepper og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Ha på revet ost og stek kyllingfiletene videre i ca. 5 minutter, eller til de er lett gjennomstekte.
Tips

Når du steker kyllingbryst, er det lurt å bruke steketermometer og måle kjernetemperaturen. Temperaturen bør ligge på minst 73 grader, men ikke mye mer. Jo varmere kjernetemperatur, desto tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat