Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater

Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater

0
30
Enkel30 min
Kyllingfilet med soltørket tomat, fersk basilikum og den smakfulle Jarlsberg®-osten vi er så glade i.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 stk
    soltørkede tomater
  • 4 ss
    basilikumblader (finhakket)
  • 200 g
    Jarlsberg® Original (skåret i staver)
  • 8 stk
    trepinner (evt. bommullshyssing)
  • 150 g

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 220 °C.

  2. 2

    Skjær et dypt snitt i hver kyllingfilet og dryss i salt og pepper. Strimle tomat og fordel dem i lommene sammen med basilikum og Jarlsberg®. Fest lommene sammen med tannpirkere eller surr med bomullshyssing.

  3. 3

    Legg filetene i et ildfast fat. Dryss over litt salt og pepper og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Ha på revet ost og stek kyllingfiletene videre i ca. 5 minutter, eller til de er lett gjennomstekte.

Tips

Når du steker kyllingbryst, er det lurt å bruke steketermometer og måle kjernetemperaturen. Temperaturen bør ligge på minst 73 grader, men ikke mye mer. Jo varmere kjernetemperatur, desto tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

Del denne oppskriften: