tablecloth-basil
Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater
(30)

Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kyllingfilet med soltørket tomat, fersk basilikum og den smakfulle Jarlsberg®-osten vi er så glade i.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllingfileter
½ tssalt
¼ tspepper
4 stksoltørkede tomater
4 ssbasilikumblader (finhakket)
200 gJarlsberg® Original (skåret i staver)
8 stktrepinner (evt. bommullshyssing)
150 gJarlsberg® Original, revet
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Skjær et dypt snitt i hver kyllingfilet og dryss i salt og pepper. Strimle tomat og fordel dem i lommene sammen med basilikum og Jarlsberg®. Fest lommene sammen med tannpirkere eller surr med bomullshyssing.
    3. Legg filetene i et ildfast fat. Dryss over litt salt og pepper og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Ha på revet ost og stek kyllingfiletene videre i ca. 5 minutter, eller til de er lett gjennomstekte.
blue heart
Tips!

Når du steker kyllingbryst, er det lurt å bruke steketermometer og måle kjernetemperaturen. Temperaturen bør ligge på minst 73 grader, men ikke mye mer. Jo varmere kjernetemperatur, desto tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff