Kylling og grønnsaksform

Kylling- og grønnsakform

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Kylling i form med brokkoli, squash og bacon er et middagstips som passer til hele familien i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling- og grønnsakform:

4 stk kyllingfileter
½ stk sitron (saften av)
2 ss olivenolje
1 ts salt
¼ ts pepper
400 g brokkoli
1 stk squash
2 stk løk
4 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør (til steking)
140 g bacon

Dressing:

1 stk hvitløksfedd
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss TINE Kremgo’® Naturell
1 ss søt og sterk sennep
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts hvitvinseddik

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne.
    2. Del kyllingfilet i to. Press sitronsaft over kyllingen. Ringle litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper.
    3. Rens og kutt brokkoli, squash, løk og hvitløk i mindre biter.
    4. Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene lett i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form og kyllingen over grønnsakene.
    5. Del bacon i mindre biter, og fordel det rundt kyllingen. Sett pannen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
  1. Dressing:

    1. Bland hakket hvitløk, crème fraîche, kremost og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt eddik. Server til kyllingpannen.
Tips!

Bytt gjerne ut kyllingfileten med skiver av svinefilet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat