Håndkle og blad
Kylling og grønnsaksform
(7676)

Kylling- og grønnsakform

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kylling i form med brokkoli, squash og bacon er et middagstips som passer til hele familien i en travel hverdag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling- og grønnsakform:

4 stkkyllingfileter
½ stksitron (saften av)
2 ssolivenolje
1 tssalt
¼ tspepper
400 gbrokkoli
1 stksquash
2 stkløk
4 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør (til steking)
140 gbacon

Dressing:

1 stkhvitløksfedd
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ssTINE Kremgo’® Naturell
1 sssøt og sterk sennep
½ tssalt
¼ tspepper
1 tshvitvinseddik
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne.
    2. Del kyllingfilet i to. Press sitronsaft over kyllingen. Ringle litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper.
    3. Rens og kutt brokkoli, squash, løk og hvitløk i mindre biter.
    4. Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene lett i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form og kyllingen over grønnsakene.
    5. Del bacon i mindre biter, og fordel det rundt kyllingen. Sett pannen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
    1. Bland hakket hvitløk, crème fraîche, kremost og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt eddik. Server til kyllingpannen.
Blått hjerte
Tips!

Bytt gjerne ut kyllingfileten med skiver av svinefilet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat