Kylling- og grønnsakform
Enkel•45 min30 min
Kylling i form med brokkoli, squash og bacon er et middagstips som passer til hele familien i en travel hverdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kylling- og grønnsakform:
-
4 stkkyllingfileter
-
½ stksitron (saften av)
-
2 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
400 gbrokkoli
-
1 stksquash
-
2 stkløk
-
4 stkhvitløksfedd
-
2 ssTINE® Meierismør (til steking)
-
140 gbacon
Dressing:
-
1 stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
2 ss
-
1 sssøt og sterk sennep
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tshvitvinseddik
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne.
-
2
Del kyllingfilet i to. Press sitronsaft over kyllingen. Ringle litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper.
-
3
Rens og kutt brokkoli, squash, løk og hvitløk i mindre biter.
-
4
Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene lett i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form og kyllingen over grønnsakene.
-
5
Del bacon i mindre biter, og fordel det rundt kyllingen. Sett pannen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
Dressing:
-
6
Bland hakket hvitløk, crème fraîche, kremost og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt eddik. Server til kyllingpannen.