Kylling og grønnsaksform

Kylling- og grønnsakform

0
87
Enkel45 min
Kylling i form med brokkoli, squash og bacon er et middagstips som passer til hele familien i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling- og grønnsakform:

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • ½ stk
    sitron (saften av)
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 400 g
    brokkoli
  • 1 stk
    squash
  • 2 stk
    løk
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    TINE Meierismør (til steking)
  • 140 g
    bacon

Dressing:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne.

  2. 2

    Del kyllingfilet i to. Press sitronsaft over kyllingen. Ringle litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper.

  3. 3

    Rens og kutt brokkoli, squash, løk og hvitløk i mindre biter.

  4. 4

    Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene lett i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form og kyllingen over grønnsakene.

  5. 5

    Del bacon i mindre biter, og fordel det rundt kyllingen. Sett pannen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

Dressing:

  1. 6

    Bland hakket hvitløk, crème fraîche, kremost og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt eddik. Server til kyllingpannen.

Tips

Bytt gjerne ut kyllingfileten med skiver av svinefilet.

Del denne oppskriften: