
Koteletter med soppsaus
Enkel•20 min min
Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
-
8 stkpoteter
Nakkekoteletter med soppsaus:
-
200 gsjampinjong
-
2 ssTINE Meierismør , til steking
-
4 stknakkekoteletter eller andre type koteletter
-
2 dlvann
-
½ stkkjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
-
2 ssfersk timian eller tørket
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Skjær potet i skiver og stek.
Nakkekoteletter med soppsaus:
-
2
Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.
-
3
Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.
Tips
Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.
-
4
Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.
Tips
Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.