Koteletter med soppsaus
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
-
8 stkpoteter
Nakkekoteletter med soppsaus:
-
200 gsjampinjong
-
2 ssTINE® Meierismør , til steking
-
4 stknakkekoteletter eller andre type koteletter
-
2 dlvann
-
½ stkkjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
-
2 ssfersk timian eller tørket
-
2 dl
Tomatsalat
-
4 stkstore tomater
-
1 stkrødløk
-
½ pottefrisk basilikum
-
½ stksitron (saften)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skjær potet i skiver og stek.
Tomatsalat
-
2
Del tomat i biter eller skiver og ha over på et fint fat eller i en bolle. Press saft av sitron over. Bland sammen med finkuttet rødløk og grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.
Nakkekoteletter med soppsaus:
-
3
Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.
-
4
Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.
Tips
Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.
-
5
Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.
Tips
Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.
Tomatsalat
-
6
Del tomater i grove biter eller skiver og bland sammen med finhakket rødløk, basilikum og ferskpresset sitronsaft. Smak til med salt og pepper.