Koteletter med soppsaus

Koteletter med soppsaus

16
62
Enkel20 min
Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

 • 8 stk
  poteter

Nakkekoteletter med soppsaus:

Tomatsalat

 • 4 stk
  store tomater
 • 1 stk
  rødløk
 • ½ potte
  frisk basilikum
 • ½ stk
  sitron (saften)
 • ¼ ts
  salt
 • ¼ ts
  pepper

Slik gjør du det

 1. 1

  Skjær potet i skiver og stek.

Tomatsalat

 1. 2

  Del tomat i biter eller skiver og ha over på et fint fat eller i en bolle. Press saft av sitron over. Bland sammen med finkuttet rødløk og grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

Nakkekoteletter med soppsaus:

 1. 3

  Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.

 2. 4

  Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.

  Tips

  Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

 3. 5

  Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.

  Tips

  Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tomatsalat

 1. 6

  Del tomater i grove biter eller skiver og bland sammen med finhakket rødløk, basilikum og ferskpresset sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Del denne oppskriften: