Koteletter med soppsaus

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Nakkekoteletter med soppsaus:

200 gsjampinjong
2 ssTINE Meierismør, til steking
4 stknakkekoteletter eller andre type koteletter
2 dlvann
½ stkkjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
2 ssfersk timian eller tørket
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

  • Potet:

    1. Skjær potet i skiver og stek.
  • Nakkekoteletter med soppsaus:

    1. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.
    2. Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.

      Tips:

      Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

    3. Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.

      Tips:

      Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tips:

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Kommentarer

  Legg til kommentar