Koteletter med soppsaus

Koteletter med soppsaus

16
62
Enkel20 min
Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

  • 8 stk
    poteter

Nakkekoteletter med soppsaus:

Tomatsalat

  • 4 stk
    store tomater
  • 1 stk
    rødløk
  • ½ potte
    frisk basilikum
  • ½ stk
    sitron (saften)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær potet i skiver og stek.

Tomatsalat

  1. 2

    Del tomat i biter eller skiver og ha over på et fint fat eller i en bolle. Press saft av sitron over. Bland sammen med finkuttet rødløk og grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

Nakkekoteletter med soppsaus:

  1. 3

    Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.

  2. 4

    Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.

    Tips

    Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

  3. 5

    Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.

    Tips

    Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tomatsalat

  1. 6

    Del tomater i grove biter eller skiver og bland sammen med finhakket rødløk, basilikum og ferskpresset sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Del denne oppskriften: