Koteletter med soppsaus

Koteletter med soppsaus

6
  • Enkel
  • 20 min
Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Ingredienser

Potet:

8 stk poteter

Nakkekoteletter med soppsaus:

200 g sjampinjong
2 ss TINE Meierismør , til steking
4 stk nakkekoteletter eller andre type koteletter
2 dl vann
½ stk kjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
2 ss fersk timian eller tørket
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Skjær potet i skiver og stek.
  1. Nakkekoteletter med soppsaus:

    1. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.
    2. Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.
      Tips

      Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

    3. Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.
      Tips

      Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Kommentarer

  • Simon

    3 år siden
    Det står ingen steder hvordan man lager denne tomatsalaten. Ser veldig godt ut. Prøvde å søke litt etter tomatsalat på tine.no, men finner ikke noe som likner denne. Synes det er litt rart at oppskriften på tomatsalat mangler ettersom den inngår i både bilde og beskrivelsen. Noen hjelp å få?

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Simon, Dette skal vi får endret på, men salaten består av 4 tomat, 1 rødløk, litt basilikum, saften fra en halv sitron, salt og pepper. Lykke til :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat