Koteletter med soppsaus

Koteletter med soppsaus

10
37
Enkel20 min
Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

  • 8 stk
    poteter

Nakkekoteletter med soppsaus:

  • 200 g
    sjampinjong
  • 2 ss
    TINE Meierismør , til steking
  • 4 stk
    nakkekoteletter eller andre type koteletter
  • 2 dl
    vann
  • ½ stk
    kjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
  • 2 ss
    fersk timian eller tørket
  • 2 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær potet i skiver og stek.

Nakkekoteletter med soppsaus:

  1. 2

    Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.

  2. 3

    Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.

    Tips

    Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

  3. 4

    Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.

    Tips

    Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Del denne oppskriften: