Koteletter med soppsaus

Koteletter med soppsaus

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 20 min
Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stk poteter

Nakkekoteletter med soppsaus:

200 g sjampinjong
2 ss TINE Meierismør , til steking
4 stk nakkekoteletter eller andre type koteletter
2 dl vann
½ stk kjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
2 ss fersk timian eller tørket
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Skjær potet i skiver og stek.
  1. Nakkekoteletter med soppsaus:

    1. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.
    2. Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.
      Tips!

      Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

    3. Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.
      Tips!

      Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tips!

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Simon

    3 år siden
    Det står ingen steder hvordan man lager denne tomatsalaten. Ser veldig godt ut. Prøvde å søke litt etter tomatsalat på tine.no, men finner ikke noe som likner denne. Synes det er litt rart at oppskriften på tomatsalat mangler ettersom den inngår i både bilde og beskrivelsen. Noen hjelp å få?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Simon, Dette skal vi får endret på, men salaten består av 4 tomat, 1 rødløk, litt basilikum, saften fra en halv sitron, salt og pepper. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Arve

    3 år siden
    Og de blir gjennomstekte på 2 min+tiden de ligger i pannen etterpå?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Arve, Det kommer selvsagt ann på hvor tykke kotelettene dine er, men normalt så skal det holde med to minutter på hver side og at den hviler på ettervarmen. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Janne

    5 år siden
    Skal de stekes to minutter på hver side før de etterstekes?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Janne. Ja, stek dem gjerne opptil to minutter på hver side i en varm panne med smør, før du trekker pannen bort fra varmen og setter på et lokk. Dette gjør at saftigheten i kotelettene bevares og du slipper å få et tørt kjøttstykke. Lykke til!

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat