
Koteletter med soppsaus
Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
Nakkekoteletter med soppsaus:
Tomatsalat
Fremgangsmåte
- 1
Skjær potet i skiver og stek.
Tomatsalat
- 2
Del tomat i biter eller skiver og ha over på et fint fat eller i en bolle. Press saft av sitron over. Bland sammen med finkuttet rødløk og grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.
Nakkekoteletter med soppsaus:
- 3
Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.
- 4
Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.
Tips
Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.
- 5
Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og TINE® Crème Fraîche. La det koke opp igjen.
Tips
Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.
Tomatsalat
- 6
Del tomater i grove biter eller skiver og bland sammen med finhakket rødløk, basilikum og ferskpresset sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Tips
For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



