Skip to main content

Koteletter med soppsaus

Enkel
20min

Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

4.0
(68)
Next ImageKoteletter med soppsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk
potet

Nakkekoteletter med soppsaus:

200 g
sjampinjong
2 ss
TINE® Meierismør, til steking
4 stk
nakkekoteletter eller andre type koteletter
2 dl
vann
0.5 stk
kjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
2 ss
fersk timian eller tørket

Tomatsalat

4 stk
store tomat
1 stk
rødløk
0.5 potte
frisk basilikum
0.5 stk
sitron (saften)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær potet i skiver og stek.

Tomatsalat

  1. Del tomat i biter eller skiver og ha over på et fint fat eller i en bolle. Press saft av sitron over. Bland sammen med finkuttet rødløk og grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

Nakkekoteletter med soppsaus:

  1. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.

  2. Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.

    Tips

    Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

  3. Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og TINE® Crème Fraîche. La det koke opp igjen.

    Tips

    Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tomatsalat

  1. Del tomater i grove biter eller skiver og bland sammen med finhakket rødløk, basilikum og ferskpresset sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter