Skip to main content

Koteletter med kryddersmør

Enkel
20min

Koteletter av svin er rask, billig og enkel hverdagsmat. Her er oppskrift på en enkel middag med sitronsmør, tomater og ris.

4.0
(7)
Next ImageKoteletter med kryddersmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Kotelett:

4 stk
nakkekoteletter (eller magrere svinekoteletter)
0.5 ts
salt og pepper

Ris:

300 g
ukokt fullkornsris eller vanlig ris (ca 3 dl), eller pasta

Grønnsaker:

100 g
sjampinjong eller annen sopp
200 g
aspargesbønne eller andre grønne bønner
1 stk
rødløk
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Sitronsmør:

2 ts
revet sitronskall
0.5 stk
hvitløksfedd, presset
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Tørk kotelett godt og stek dem i varm panne i smør, ca 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå i 5-10 minutter.

    Tips

    La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

Ris:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.

Grønnsaker:

  1. Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og rødløk i båter. Stek så sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca 10 minutter.

Sitronsmør:

  1. Rør sammen smør, revet sitronskall, hvitløk, salt og pepper og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med ris eller pasta.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter