Koteletter med urtesaus

Koteletter med urtesaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Svinekoteletter er rimelig og god middagsmat. Server kotelettene med denne gode og syrlige urtesausen og valnøtter.

Antall porsjoner

Ingredienser

potet:

8 stk poteter

kotelett:

4 stk nakkekoteletter
2 ss TINE Meierismør (til steking)

Urtesaus:

½ stk løk
1 ½ ss hvetemel
1 ½ dl vann
2 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk buljongterning
½ ss sitronsaft
½ dl hakket persille
½ dl hakket basilikumblader
¼ ts salt
½ ts pepper
½ dl hakkede valnøtter

Salat:

1 stk isbergsalat

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  1. Kotelett:

    1. Brun kotelettene i halvparten av smøret, 3 minutter på hver side.
      Tips!

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

  2. Urtesaus:

    1. Rens og hakk løken. Fres den i resten av smøret. Strø på mel og spe med vann, TINE Lett Crème Fraîche, buljongterning og sitron. Kok opp.
    2. Legg i persille, basilikum og koteletter. Smak til med salt og pepper. Strø over nøtter.
  3. Salat:

    1. Vask og skjær opp salat.
Tips!

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat