Skip to main content

Koteletter med urtesaus

Enkel
20min

Svinekoteletter er rimelig og god middagsmat. Server kotelettene med denne gode og syrlige urtesausen og valnøtter.

3.7
(17)
Next ImageKoteletter med urtesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

potet:

8 stk
potet

kotelett:

4 stk
nakkekoteletter
2 ss
TINE® Meierismør (til steking)

Urtesaus:

0.5 stk
løk
1.5 ss
hvetemel
1.5 dl
vann
1 stk
buljongterning
0.5 ss
sitronsaft
0.5 dl
hakket persille
0.5 dl
hakket basilikumblader
0.25 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 dl
hakkede valnøtter

Salat:

1 stk
isbergsalat

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

Kotelett:

  1. Brun kotelettene i halvparten av smøret, 3 minutter på hver side.

    Tips

    La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

Urtesaus:

  1. Rens og hakk løken. Fres den i resten av smøret. Strø på mel og spe med vann, TINE Lett Crème Fraîche, buljongterning og sitron. Kok opp.

  2. Legg i persille, basilikum og koteletter. Smak til med salt og pepper. Strø over nøtter.

Salat:

  1. Vask og skjær opp salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter