Koteletter med urtesaus
Enkel•20 min min
Svinekoteletter er rimelig og god middagsmat. Server kotelettene med denne gode og syrlige urtesausen og valnøtter.
Ingredienser
Antall porsjoner
potet:
-
8 stkpoteter
kotelett:
-
4 stknakkekoteletter
-
2 ssTINE® Meierismør (til steking)
Urtesaus:
-
½ stkløk
-
1 ½ sshvetemel
-
1 ½ dlvann
-
2 beger
-
1 stkbuljongterning
-
½ sssitronsaft
-
½ dlhakket persille
-
½ dlhakket basilikumblader
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
-
½ dlhakkede valnøtter
Salat:
-
1 stkisbergsalat
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
Kotelett:
-
2
Brun kotelettene i halvparten av smøret, 3 minutter på hver side.
Tips
La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.
Urtesaus:
-
3
Rens og hakk løken. Fres den i resten av smøret. Strø på mel og spe med vann, TINE Lett Crème Fraîche, buljongterning og sitron. Kok opp.
-
4
Legg i persille, basilikum og koteletter. Smak til med salt og pepper. Strø over nøtter.
Salat:
-
5
Vask og skjær opp salat.