placeholder image
0

Koteletter med urtesaus

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinekoteletter er rimelig og god middagsmat. Server kotelettene med denne gode og syrlige urtesausen og valnøtter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

potet:

8 stkpoteter

kotelett:

4 stknakkekoteletter
2 ssTINE Meierismør (til steking)

Urtesaus:

½ stkløk
1 ½ sshvetemel
1 ½ dlvann
2 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkbuljongterning
½ sssitronsaft
½ dlhakket persille
½ dlhakket basilikumblader
¼ tssalt
½ tspepper
½ dlhakkede valnøtter

Salat:

1 stkisbergsalat

Slik gjør du det

  • Potet:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  • Kotelett:

    1. Brun kotelettene i halvparten av smøret, 3 minutter på hver side.

      Tips:

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

  • Urtesaus:

    1. Rens og hakk løken. Fres den i resten av smøret. Strø på mel og spe med vann, TINE Lett Crème Fraîche, buljongterning og sitron. Kok opp.
    2. Legg i persille, basilikum og koteletter. Smak til med salt og pepper. Strø over nøtter.
  • Salat:

    1. Vask og skjær opp salat.

Tips:

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Kommentarer