Koteletter med honning og sennep
Herlige og saftige koteletter stekt med honning, sennep, karri og ananas. Stek kotelettene på grillen, eller bruk stekepanna.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Kotelett:
- 4 stykk kotelett, av svin eller storfe
Marinade:
- 400 g ananasring, (1 boks = 400 g)
- 1 dl honning
- 1 ss sennep
- 1 ts karri
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts chilipulver
Grønnsaker:
- 2 stykk gulrot
- 1 stykk løk
- 1 stykk paprika
Slik gjør du
1
Kok ris etter anvisning på pakken. Husk å la risen bli ferdig ca. samtidig som kotelettene og grønnsakene.
Kotelett:
1
Snitt fettraden på kotelett. Det vil gjøre at de ikke vrir seg under steking/grilling.
Marinade:
1
Bland 2 ss ananassaft med honning, sennep, karri, salt, pepper og chilipulver. Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig. Det holder med 10 minutter, men du kan gjerne la den ligge over natten.
2
Ta kotelettene ut av marinaden og tørk av dem. Grill kotelettene til de er gjennomstekte, 5-7 minutter avhengig av tykkelse.
Grønnsaker:
1
Kutt gulrot, løk og paprika i biter. Stek dem gjerne på grillen eller i stekepanne.
2
Legg ananasringene på grillen når kotelettene er nesten ferdigstekt. Sever med ris og grønnsaker.
TipsSvinekjøtt blir bare enda bedre av å grilles på svake varme over lengre tid. Hvis du bruker grill, anbefaler vi indirekte varme.