
Koteletter med honning og sennep
Enkel•30 min min
Herlige og saftige koteletter stekt med honning, sennep, karri og ananas. Stek kotelettene på grillen, eller bruk stekepanna.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ris:
-
240 gukokt ris
Kotelett:
-
4 stkkoteletter av svin eller storfe
Marinade:
-
400 gananasringer (1 boks = 400 g)
-
1 dlhonning
-
1 sssennep
-
1 tskarri
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tschilipulver
Grønnsaker:
-
2 stkgulrøtter
-
1 stkløk
-
1 stkpaprika
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisning på pakken. Husk å la risen bli ferdig ca. samtidig som kotelettene og grønnsakene.
Kotelett:
-
2
Snitt fettraden på kotelett. Det vil gjøre at de ikke vrir seg under steking/grilling.
Marinade:
-
3
Bland 2 ss ananassaft med honning, sennep, karri, salt, pepper og chilipulver. Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig. Det holder med 10 minutter, men du kan gjerne la den ligge over natten.
-
4
Ta kotelettene ut av marinaden og tørk av dem. Grill kotelettene til de er gjennomstekte, 5-7 minutter avhengig av tykkelse.
Grønnsaker:
-
5
Kutt gulrot, løk og paprika i biter. Stek dem gjerne på grillen eller i stekepanne.
-
6
Legg ananasringene på grillen når kotelettene er nesten ferdigstekt. Sever med ris og grønnsaker.