Skip to main content

Koteletter med honning og sennep

Enkel
30min

Herlige og saftige koteletter stekt med honning, sennep, karri og ananas. Stek kotelettene på grillen, eller bruk stekepanna.

3.8
(37)
Next ImageKoteletter med honning og sennep

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris:

240 g
ukokt ris

Kotelett:

4 stk
kotelett av svin eller storfe

Marinade:

400 g
ananasring (1 boks = 400 g)
1 dl
honning
1 ss
sennep
1 ts
karri
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
chilipulver

Grønnsaker:

2 stk
gulrot
1 stk
løk
1 stk
paprika

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Husk å la risen bli ferdig ca. samtidig som kotelettene og grønnsakene.

Kotelett:

  1. Snitt fettraden på kotelett. Det vil gjøre at de ikke vrir seg under steking/grilling.

Marinade:

  1. Bland 2 ss ananassaft med honning, sennep, karri, salt, pepper og chilipulver. Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig. Det holder med 10 minutter, men du kan gjerne la den ligge over natten.

  2. Ta kotelettene ut av marinaden og tørk av dem. Grill kotelettene til de er gjennomstekte, 5-7 minutter avhengig av tykkelse.

Grønnsaker:

  1. Kutt gulrot, løk og paprika i biter. Stek dem gjerne på grillen eller i stekepanne.

  2. Legg ananasringene på grillen når kotelettene er nesten ferdigstekt. Sever med ris og grønnsaker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Svinekjøtt blir bare enda bedre av å grilles på svake varme over lengre tid. Hvis du bruker grill, anbefaler vi indirekte varme.

Flere fristende oppskrifter