Koteletter med honning og sennep

Koteletter med honning og sennep

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Herlige og saftige koteletter stekt med honning, sennep, karri og ananas. Stek kotelettene på grillen, eller bruk stekepanna.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ris:

240 g ukokt ris

Kotelett:

4 stk koteletter av svin eller storfe

Marinade:

400 g ananasringer (1 boks = 400 g)
1 dl honning
1 ss sennep
1 ts karri
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts chilipulver

Grønnsaker:

2 stk gulrøtter
1 stk løk
1 stk paprika

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken. Husk å la risen bli ferdig ca. samtidig som kotelettene og grønnsakene.
  1. Kotelett:

    1. Snitt fettraden på kotelett. Det vil gjøre at de ikke vrir seg under steking/grilling.
  2. Marinade:

    1. Bland 2 ss ananassaft med honning, sennep, karri, salt, pepper og chilipulver. Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig. Det holder med 10 minutter, men du kan gjerne la den ligge over natten.
    2. Ta kotelettene ut av marinaden og tørk av dem. Grill kotelettene til de er gjennomstekte, 5-7 minutter avhengig av tykkelse.
  3. Grønnsaker:

    1. Kutt gulrot, løk og paprika i biter. Stek dem gjerne på grillen eller i stekepanne.
    2. Legg ananasringene på grillen når kotelettene er nesten ferdigstekt. Sever med ris og grønnsaker.
Tips!

Svinekjøtt blir bare enda bedre av å grilles på svake varme over lengre tid. Hvis du bruker grill, anbefaler vi indirekte varme.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Håkon Bekkestad

    3 år siden
    Denne retten var fullstendig smakløs! Kanskje om du tredobler kryddermengden så blir det noe smak. Men jeg har ikke tenkt å forsøke det.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Håkon, Det var ikke bra å høre. Vi skal testkjøre denne nok en gang og se om vi ikke skal justere på den. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat