Koteletter med honning og sennep

Koteletter med honning og sennep

2
17
Enkel30 min
Herlige og saftige koteletter stekt med honning, sennep, karri og ananas. Stek kotelettene på grillen, eller bruk stekepanna.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris:

  • 240 g
    ukokt ris

Kotelett:

  • 4 stk
    koteletter av svin eller storfe

Marinade:

  • 400 g
    ananasringer (1 boks = 400 g)
  • 1 dl
    honning
  • 1 ss
    sennep
  • 1 ts
    karri
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    chilipulver

Grønnsaker:

  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    paprika

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisning på pakken. Husk å la risen bli ferdig ca. samtidig som kotelettene og grønnsakene.

Kotelett:

  1. 2

    Snitt fettraden på kotelett. Det vil gjøre at de ikke vrir seg under steking/grilling.

Marinade:

  1. 3

    Bland 2 ss ananassaft med honning, sennep, karri, salt, pepper og chilipulver. Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig. Det holder med 10 minutter, men du kan gjerne la den ligge over natten.

  2. 4

    Ta kotelettene ut av marinaden og tørk av dem. Grill kotelettene til de er gjennomstekte, 5-7 minutter avhengig av tykkelse.

Grønnsaker:

  1. 5

    Kutt gulrot, løk og paprika i biter. Stek dem gjerne på grillen eller i stekepanne.

  2. 6

    Legg ananasringene på grillen når kotelettene er nesten ferdigstekt. Sever med ris og grønnsaker.

Tips

Svinekjøtt blir bare enda bedre av å grilles på svake varme over lengre tid. Hvis du bruker grill, anbefaler vi indirekte varme.

Del denne oppskriften: