Svinegod lasagne
En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk løk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 400 g svinekjøttdeig
- 1 ss olje, til steking
- 800 g hakkede hermetiske tomater, (1 boks er som regel 400 gram)
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ts tørket timian
- 150 g gulrot
- 100 g sellerirot
- 150 g kålrot
- 5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 3 ss hvetemel
- 12 stykk lasagneplate
- 2 dl Norvegia® Revet, eller annen god gulost
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
2
Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.
3
Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.
4
Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.
5
Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.
6
Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.
TipsHvis du har dårlig tid, kan du bruke ferske eller forkokte lasagneplater.