Svinegod lasagne

Svinegod lasagne

4
56
Enkel45 min
En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 400 g
    svinekjøttdeig
  • 1 ss
    olje til steking
  • 800 g
    hakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ts
    tørket timian
  • 150 g
    gulrøtter
  • 100 g
    sellerirot
  • 150 g
    kålrot
  • 5 dl
  • 3 ss
    hvetemel
  • 12 stk
    lasagneplater
  • 2 dl
    Norvegia® Revet eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.

  2. 2

    Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.

  3. 3

    Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.

  4. 4

    Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.

  5. 5

    Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.

  6. 6

    Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.

Tips

Hvis du har dårlig tid, kan du bruke ferske eller forkokte lasagneplater.

Del denne oppskriften: