Svinegod lasagne

Svinegod lasagne

4
  • Enkel
  • 45 min
En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.

Ingredienser

2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
400 g svinekjøttdeig
1 ss olje til steking
800 g hakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ts tørket timian
150 g gulrøtter
100 g sellerirot
150 g kålrot
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 ss hvetemel
12 stk lasagneplater
2 dl Norvegia® Revet eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
    2. Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.
    3. Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.
    4. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.
    5. Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.
    6. Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.
Tips

Hvis du har dårlig tid, kan du bruke ferske eller forkokte lasagneplater.

Kommentarer

  • Mari

    6 år siden
    Må man koke lasagneplatene? det står ikke noe på oppskriften

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Mari, Lasagneplatene skal ikke kokes på forhånd. Platene blir myke og gode på grunn av væsken fra kjøttsaus og rotgrønnsaker i formen. Håper det smaker!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat