
Svinegod lasagne
En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
- 2
Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.
- 3
Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.
- 4
Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.
- 5
Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.
- 6
Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.
Tips
Hvis du har dårlig tid, kan du bruke ferske eller forkokte lasagneplater.