Skip to main content

Svinegod lasagne

Enkel
45min

En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.

3.9
(71)
Next ImageSvinegod lasagne

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
400 g
svinekjøttdeig
1 ss
olje til steking
800 g
hakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
tørket timian
150 g
gulrot
100 g
sellerirot
150 g
kålrot
3 ss
hvetemel
12 stk
lasagneplate
2 dl
Norvegia® Revet eller annen god gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.

  2. Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.

  3. Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.

  4. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.

  5. Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.

  6. Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du har dårlig tid, kan du bruke ferske eller forkokte lasagneplater.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter