
Svinegod lasagne
Enkel•45 min min
En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
400 gsvinekjøttdeig
-
1 ssolje til steking
-
800 ghakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tstørket timian
-
150 ggulrøtter
-
100 gsellerirot
-
150 gkålrot
-
5 dl
-
3 sshvetemel
-
12 stklasagneplater
-
2 dlNorvegia® Revet eller annen god gulost
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
-
2
Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.
-
3
Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.
-
4
Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.
-
5
Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.
-
6
Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.