Sopplasagne

Sopplasagne

0
33
Enkel45 min
En oppskrift på lasagne med en aroma av skog og natur. Pasta, soppstuing og ost. Nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 l
    frisk, blandet sopp
  • 1 ss
    TINE® Meierismør eller olje til steking
  • ¾ dl
    hvetemel
  • 8 dl
  • 2 dl
  • 1 stk
    chili (kan sløyfes)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    soyasaus
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 12 stk
    lasagneplater
  • 2 dl
    Norvegia Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.

  2. 2

    Hakk løk, hvitløk og sopp, og stek i smør eller olje i en stor kjele. Dryss over mel, og spe med melk og fløte til en tykk stuing.

  3. 3

    Hakk chili. Krydre med salt, pepper, chili, soyasaus og sitronsaft.

  4. 4

    Legg stuing og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus og revet ost.

  5. 5

    Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Tips

Bruk gjerne selvplukket sopp. Gjerne en blanding av flere typer sopp, som sjampinjong, aromasopp eller østerssopp.

Del denne oppskriften: