Håndkle og blad
Sopplasagne
(2222)

Sopplasagne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En oppskrift på lasagne med en aroma av skog og natur. Pasta, soppstuing og ost. Nydelig!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 lfrisk, blandet sopp
1 ssTINE Meierismør eller olje til steking
¾ dlhvetemel
8 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlTINE Matfløte
1 stkchili (kan sløyfes)
¼ tssalt
¼ tspepper
2 sssoyasaus
2 sssitronsaft
12 stklasagneplater
2 dlNorvegia® Original eller annen god gulost
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.
    2. Hakk løk, hvitløk og sopp, og stek i smør eller olje i en stor kjele. Dryss over mel, og spe med melk og fløte til en tykk stuing.
    3. Hakk chili. Krydre med salt, pepper, chili, soyasaus og sitronsaft.
    4. Legg stuing og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus og revet ost.
    5. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Blått hjerte
Tips!

Bruk gjerne selvplukket sopp. Gjerne en blanding av flere typer sopp, som sjampinjong, aromasopp eller østerssopp.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat