Sopplasagne

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En oppskrift på lasagne med en aroma av skog og natur. Pasta, soppstuing og ost. Nydelig!

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 lfrisk, blandet sopp
1 ssTINE Meierismør eller olje til steking
¾ dlhvetemel
8 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlTINE Matfløte
1 stkchili (kan sløyfes)
¼ tssalt
¼ tspepper
2 sssoyasaus
2 sssitronsaft
12 stklasagneplater
2 dlNorvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.
    2. Hakk løk, hvitløk og sopp, og stek i smør eller olje i en stor kjele. Dryss over mel, og spe med melk og fløte til en tykk stuing.
    3. Hakk chili. Krydre med salt, pepper, chili, soyasaus og sitronsaft.
    4. Legg stuing og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus og revet ost.
    5. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Tips:

Bruk gjerne selvplukket sopp. Gjerne en blanding av flere typer sopp, som sjampinjong, aromasopp eller østerssopp.

Kommentarer

  Legg til kommentar