Skip to main content

Grønnsakslasagne

Enkel
45min

En deilig vegetarisk oppskrift på grønnsakslasagne er helt perfekt til de dagene du har grønnsaksrester.

4.0
(342)
Next ImageGrønnsakslasagne

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsaker:

2 stk
rødløk
2 stk
hvitløksfedd
2 stk
rød paprika i biter
1 stk
aubergine i skiver
1 stk
squash i skiver
1 ss
olje til steking

Saus:

800 g
hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
frisk basilikum

Lasagne:

12 stk
lasagneplate
200 g
fetaost i terninger
2 dl
Norvegia® Original eller annen god gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.

Grønnsaker:

  1. Hakk rødløk og hvitløk. Skjær paprika, aubergine og squash i skriver.

  2. Stek løk, hvitløk, paprika, aubergine og squash i olje i omganger til de er litt brunet.

Saus:

  1. Kok opp hakkede tomater i en kjele, og rør i rømme. Krydre med salt, pepper og basilikum.

Lasagne:

  1. Legg grønnsaker, saus, lasagneplater og fetaost lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss revet ost over.

  2. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gjennomstekt og har pen farge.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Varier gjerne grønnsakene i lasagnen alt etter hva du har hjemme, eller hva du har lyst på.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter