Kjøttboller med sting
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
tzatziki:
-
1 stkagurk
-
3 stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
kjøttboller:
-
500 gkarbonadedeig
-
½ dlstrøkavring
-
1 beger
-
½ stkfinhakket løk
-
1 stkegg
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet sort pepper
-
1 tssennep
-
1 tssambal oelek
-
1 tstørket oregano/mynte
-
3 ssTINE® Meierismør til steking
pasta:
-
400 gpastaskruer eller annen pasta
Slik gjør du det
-
1
Skrell slangeagurk (bruk ostehøvel) og riv den grovt med et rivjern. Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 min.
-
2
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak godt til med salt og pepper. La tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres.
kjøttboller:
-
3
Bland karbonadedeig, strøkavring, crème fraîche, finhakket løk, egg, salt, pepper, sennep, sambal oelek og oregano i en food processor, og kjør til alt er godt blandet, eller elt alt sammen i en bolle med treskje. Form farsen til små kjøttboller.
pasta:
-
4
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
-
5
Stek kjøttbollene på alle sider i en stekepanne med smør, på middels sterk varme.
Tips
Kjøttbollene kan lages lang tid i forveien. Rett før servering kan du varme dem opp i langpanne i stekeovnen på 200 °C til de er gjennomvarme. Kjøttbollene kan også gjerne serveres kalde.