Kjøttboller med sting

Kjøttboller med sting

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 30 min
Kjøttboller er en populær tapasrett. Disse kjøttbollene har en god og spennende smak, og krever at man liker det litt «hot».

Ingredienser

Antall porsjoner

tzatziki:

1 stk agurk
3 stk hvitløksfedd
3 dl gresk yoghurt
½ ts salt
¼ ts pepper

kjøttboller:

500 g karbonadedeig
½ dl strøkavring
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ stk finhakket løk
1 stk egg
1 ts salt
¼ ts nykvernet sort pepper
1 ts sennep
1 ts sambal oelek
1 ts tørket oregano
3 ss TINE Meierismør til steking

pasta:

400 g pastaskruer eller annen pasta

Slik gjør du det

    1. Skrell slangeagurk (bruk ostehøvel) og riv den grovt med et rivjern. Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 min.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak godt til med salt og pepper. La tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres.
  1. kjøttboller:

    1. Bland karbonadedeig, strøkavring, crème fraîche, finhakket løk, egg, salt, pepper, sennep, sambal oelek og oregano i en food processor, og kjør til alt er godt blandet, eller elt alt sammen i en bolle med treskje. Form farsen til små kjøttboller.
  2. pasta:

    1. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
    2. Stek kjøttbollene på alle sider i en stekepanne med smør, på middels sterk varme.
      Tips!

      Kjøttbollene kan lages lang tid i forveien. Rett før servering kan du varme dem opp i langpanne i stekeovnen på 200 °C til de er gjennomvarme. Kjøttbollene kan også gjerne serveres kalde.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • silje

    4 år siden
    Jeg bytter strøkavring med 3 dl krutonger med hvitløk og urtesmak som jeg knuser i foodprosessor. Så steker jeg dem raskt i pannen og legger dem rett i en ildfastform hvor jeg har lagt en hjemmelaget tomatsaus. Så steker/ koker jeg de i ovnen på 225 grader i 30 minutter. Bollene blir så myke og saftige at de smelter i munnen. Nydelig servert kald til tapas eller varm med pasta.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Silje, Tusen takk for tipset :)

      Kommenter  (1)


  • Olga

    6 år siden
    hva er det - sambal oelek?

    Kommenter  (6)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Olga. Sambal oelek er en type sterk chillipasta, som gjør maten "hot". Du kan lese om det f eks her: http://bit.ly/WotJi2

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    6 år siden
    På oppskriften står det bare "et beger".. Et beger luft? Eller hva er det?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Marianne. Her er det noe enda bedre enn luft som skal fylle kjøttbollene, nemlig 1 beger Crème Fraîche (valgfritt om du bruker den originale eller den lettere varianten) ;). Beklager at det hadde falt ut av oppskriften!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat