Kjøttboller med sting

Kjøttboller med sting

6
35
Enkel30 min
Kjøttboller er en populær tapasrett. Disse kjøttbollene har en god og spennende smak, og krever at man liker det litt «hot».

Ingredienser

Antall porsjoner

tzatziki:

  • 1 stk
    agurk
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
    gresk yoghurt
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

kjøttboller:

  • 500 g
    karbonadedeig
  • ½ dl
    strøkavring
  • 1 beger
  • ½ stk
    finhakket løk
  • 1 stk
    egg
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet sort pepper
  • 1 ts
    sennep
  • 1 ts
    sambal oelek
  • 1 ts
    tørket oregano
  • 3 ss
    TINE Meierismør til steking

pasta:

  • 400 g
    pastaskruer eller annen pasta

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell slangeagurk (bruk ostehøvel) og riv den grovt med et rivjern. Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 min.

  2. 2

    Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak godt til med salt og pepper. La tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres.

kjøttboller:

  1. 3

    Bland karbonadedeig, strøkavring, crème fraîche, finhakket løk, egg, salt, pepper, sennep, sambal oelek og oregano i en food processor, og kjør til alt er godt blandet, eller elt alt sammen i en bolle med treskje. Form farsen til små kjøttboller.

pasta:

  1. 4

    Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  2. 5

    Stek kjøttbollene på alle sider i en stekepanne med smør, på middels sterk varme.

    Tips

    Kjøttbollene kan lages lang tid i forveien. Rett før servering kan du varme dem opp i langpanne i stekeovnen på 200 °C til de er gjennomvarme. Kjøttbollene kan også gjerne serveres kalde.

Del denne oppskriften: