Kjøttboller med sting

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kjøttboller er en populær tapasrett. Disse kjøttbollene har en god og spennende smak, og krever at man liker det litt «hot».

Antall porsjoner

Ingredienser

tzatziki:

1 stkagurk
3 stkhvitløksfedd
3 dlgresk yoghurt
½ tssalt
¼ tspepper

kjøttboller:

500 gkarbonadedeig
½ dlstrøkavring
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ stkfinhakket løk
1 stkegg
1 tssalt
¼ tsnykvernet sort pepper
1 tssennep
1 tssambal oelek
1 tstørket oregano
3 ssTINE Meierismør til steking

pasta:

400 gpastaskruer eller annen pasta

Slik gjør du det

  • tzatziki:

    1. Skrell slangeagurk (bruk ostehøvel) og riv den grovt med et rivjern. Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 min.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak godt til med salt og pepper. La tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres.
  • kjøttboller:

    1. Bland karbonadedeig, strøkavring, crème fraîche, finhakket løk, egg, salt, pepper, sennep, sambal oelek og oregano i en food processor, og kjør til alt er godt blandet, eller elt alt sammen i en bolle med treskje. Form farsen til små kjøttboller.
  • pasta:

    1. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
    2. Stek kjøttbollene på alle sider i en stekepanne med smør, på middels sterk varme.

      Tips:

      Kjøttbollene kan lages lang tid i forveien. Rett før servering kan du varme dem opp i langpanne i stekeovnen på 200 °C til de er gjennomvarme. Kjøttbollene kan også gjerne serveres kalde.

Kommentarer