
Kjøttboller med rød linseragu
Middels•40 min min
En mettende og god oppskrift på kjøttboller for hele familien.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøttboller:
-
½ dlsmå havregryn eller bokhveteflak
-
1 ½ dl
-
½ dlsesamfrø
-
1 stkegg
-
1 tssalt
-
1 tskanel
-
1 tsingefær , frisk eller malt
-
400 gkjøttdeig
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
Linseragu:
-
1 stkløk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
400 gferdig kokte røde linser
-
1 boksknuste hermetiske tomater à 400 g
-
1 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
couscous:
-
2 dlcouscous
Slik gjør du det
-
1
Bland små havregryn med melk og la svelle i ca. 5 minutter.
-
2
Rist sesamfrø i en tørr, varm stekepanne. Tilsett egg, salt, kanel, ingefær, sesamfrø og karbonadedeig i melke- og havregrynblandingen. Bland til en jevn farse, gjerne i kjøkkenmaskin. Har du ikke det, bruk miksmaster.
-
3
Form farsen til ca. 20 boller. Stek dem i smør i en stekepanne i ca. 10 minutter.
linseragu:
-
4
Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett linser og knuste tomater. La det koke i noen minutter. Tilsett crème fraîche, salt og pepper.
couscous:
-
5
Kok couscous som anvist på pakken.