Håndkle og blad
Kjøttboller med rød linseragu
(1313)

Kjøttboller med rød linseragu

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En mettende og god oppskrift på kjøttboller for hele familien.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttboller:

½ dlsmå havregryn eller bokhveteflak
1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ dlsesamfrø
1 stkegg
1 tssalt
1 tskanel
1 tsingefær, frisk eller malt
400 gkjøttdeig
2 ssTINE Meierismør til steking

Linseragu:

1 stkløk
1 ssTINE Meierismør til steking
400 gferdig kokte røde linser
1 boksknuste hermetiske tomater à 400 g
1 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
¼ tspepper

couscous:

2 dlcouscous
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bland små havregryn med melk og la svelle i ca. 5 minutter.
    2. Rist sesamfrø i en tørr, varm stekepanne. Tilsett egg, salt, kanel, ingefær, sesamfrø og karbonadedeig i melke- og havregrynblandingen. Bland til en jevn farse, gjerne i kjøkkenmaskin. Har du ikke det, bruk miksmaster.
    3. Form farsen til ca. 20 boller. Stek dem i smør i en stekepanne i ca. 10 minutter.
    1. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett linser og knuste tomater. La det koke i noen minutter. Tilsett crème fraîche, salt og pepper.
    1. Kok couscous som anvist på pakken.
Blått hjerte
Tips!

Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt») er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat