Kjøttboller med rød linseragu

(11)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En mettende og god oppskrift på kjøttboller for hele familien.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttboller:

½ dlsmå havregryn eller bokhveteflak
1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ dlsesamfrø
1 stkegg
1 tssalt
1 tskanel
1 tsingefær, frisk eller malt
400 gkjøttdeig
2 ssTINE Meierismør til steking

Linseragu:

1 stkløk
1 ssTINE Meierismør til steking
400 gferdig kokte røde linser
1 boksknuste hermetiske tomater à 400 g
1 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
¼ tspepper

couscous:

2 dlcouscous

Slik gjør du det

  • Kjøttboller:

    1. Bland små havregryn med melk og la svelle i ca. 5 minutter.
    2. Rist sesamfrø i en tørr, varm stekepanne. Tilsett egg, salt, kanel, ingefær, sesamfrø og karbonadedeig i melke- og havregrynblandingen. Bland til en jevn farse, gjerne i kjøkkenmaskin. Har du ikke det, bruk miksmaster.
    3. Form farsen til ca. 20 boller. Stek dem i smør i en stekepanne i ca. 10 minutter.
  • linseragu:

    1. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett linser og knuste tomater. La det koke i noen minutter. Tilsett crème fraîche, salt og pepper.
  • couscous:

    1. Kok couscous som anvist på pakken.

Tips:

Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt») er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

Kommentarer

  Legg til kommentar