Kjøttboller med rød linseragu

Kjøttboller med rød linseragu

Kommentarer 0
  • Middels
  • 40 min
En mettende og god oppskrift på kjøttboller for hele familien.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttboller:

½ dl små havregryn eller bokhveteflak
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ dl sesamfrø
1 stk egg
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts ingefær , frisk eller malt
400 g kjøttdeig
2 ss TINE Meierismør til steking

Linseragu:

1 stk løk
1 ss TINE Meierismør til steking
400 g ferdig kokte røde linser
1 boks knuste hermetiske tomater à 400 g
1 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper

couscous:

2 dl couscous

Slik gjør du det

    1. Bland små havregryn med melk og la svelle i ca. 5 minutter.
    2. Rist sesamfrø i en tørr, varm stekepanne. Tilsett egg, salt, kanel, ingefær, sesamfrø og karbonadedeig i melke- og havregrynblandingen. Bland til en jevn farse, gjerne i kjøkkenmaskin. Har du ikke det, bruk miksmaster.
    3. Form farsen til ca. 20 boller. Stek dem i smør i en stekepanne i ca. 10 minutter.
  1. linseragu:

    1. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett linser og knuste tomater. La det koke i noen minutter. Tilsett crème fraîche, salt og pepper.
  2. couscous:

    1. Kok couscous som anvist på pakken.
Tips!

Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt») er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat