
Indisk lammegryte
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Ingredienser
Porsjoner
Slik gjør du
- 1
Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
- 2
Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
- 3
Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.
Tips
Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.
- 4
Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
- 5
Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
- 6
Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Tips
Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering.
- 7
Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.
Tips
Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.