Burger med blåmuggost

Burger med blåmuggost

0
33
Enkel40 min
Blåmuggost og burger er skikkelig snadder. Litt syltetøy på toppen smaker nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 125 g
  • 100 g
    salat
  • 4 ss
    hamburgerbrød
  • 4 ss
    ferskensyltetøy

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C.

  2. 2

    Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form til kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store flate burgere. Krydre med salt og pepper.

  3. 3

    Stek burgerne i smør på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Del blåmuggost i biter, og legg på ost litt før burgerne er ferdig stekt.

  4. 4

    Skyll salat og legg den på et håndkle for å renne av.

  5. 5

    Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.

  6. 6

    Legg salat, burger og ferskensyltetøy i hamburgerbrød. Server.

Tips

For å unngå at burgerne eser opp på midten, kan du lage en liten grop med tommelen midt på den ene siden av hver burger.

Del denne oppskriften: