Burger med blåmuggost

Burger med blåmuggost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Blåmuggost og burger er skikkelig snadder. Litt syltetøy på toppen smaker nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør til steking
125 g Selbu Blå
100 g salat
4 ss hamburgerbrød
4 ss ferskensyltetøy

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 100 °C.
    2. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form til kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store flate burgere. Krydre med salt og pepper.
    3. Stek burgerne i smør på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Del blåmuggost i biter, og legg på ost litt før burgerne er ferdig stekt.
    4. Skyll salat og legg den på et håndkle for å renne av.
    5. Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.
    6. Legg salat, burger og ferskensyltetøy i hamburgerbrød. Server.
Tips!

For å unngå at burgerne eser opp på midten, kan du lage en liten grop med tommelen midt på den ene siden av hver burger.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat